Greška

Došlo je do greške.

Google+ se gasi za standardne korisnike

03.04.2019 18:36 | 0 Software/Web
Google+ se gasi za standardne korisnike


Pre nekoliko godina, tokom velikog rasta popularnosti Facebooka, Google je video potencijal u društvenim mrežama i odlučio je da se takmiči na ovom polju uz sopstveni Google+ servis. Nažalost, napori kompanije Google nikada nisu dostigli svoj pun potencijal, a Google+ nije uspeo da privuče istu pažnju i broj korisnika kakav je imao Facebook.

Stoga, za mnoge nije predstavljalo iznenađenje što je Google odlučio da ugasi platformu. Prema izveštajima, proces gašenja je već započeo za neke korisnike. Korisnici, koji posećuju Google+ prijavljuju da ih servis preusmerava na stranicu koja ih obaveštava o gašenju.

 

Pogledajte još: Google omogućio slanje e-mail poruka u pogodnijem trenutku


Prema rečima Bena Smitha - zvaničnika kompanije Google koji je objavio planove o gašenju servisa u oktobru prošle godine: "Iako je naš tim inženjera uložio dosta truda i posvećenosti u razvoj Google+ servisa tokom godina, niije postignuta šira prihvaćenost od strane korisnika i developera, a servis je imao limitiranu interakciju sa aplikacijama. Devedeset procenata Google+ korisničkih sesija je kraće od pet sekundi".

Potrebno je istaći da se gašenje korisničkih naloga i brisanje fajlova vrši samo za potrošačku verziju Google+ servisa. Za G Suite korisnike Google+ će nastaviti da funkcioniše i ovo je izgleda deo Google planova da kreira više proizvoda i servisa usmerenih ka poslovnom sektoru.

Izvor: Ubergizmo

 

Benchmark možete pratiti i na društvenim mrežama | Facebook | Twitter | Instagram | YouTube |
Na Benchmark forumu uvek možete učestvovati u kvalitetnim aktuelnim diskusijama iz IT industrije

Komentari

0 Dodaj komentar

Cena PC memorije u padu na globalnom tržištu

Renderi OnePlus 7 kućišta pokazuju displej bez izreza i tri kamere na poleđini

10504
10505
10506
10507
10508
10509