Google razmatra kupovinu Twitch video servisa

Gotovo svi IT mediji danas bruje o planovima Google-ove YouTube divizije da kupi Twitch servis za video streaming fokusiran na igre. Suma o kojoj se govori iznosi preko milijardu dolara.

Gotovo svi IT mediji danas bruje o planovima Google-ove YouTube divizije da kupi Twitch servis za video streaming fokusiran na igre. Suma o kojoj se govori iznosi preko milijardu dolara. Za sada nijedna strana nije komentarisala ove glasine. Jasno je zašto bi ovo bila dobra investicija za Google i YouTube – Twitch ima više posetilaca nego neke velike sportske mreže, a akvizicija bi ekspresno omogućila veće prisustvo u igračkom svetu. Prema poslednjim informacijama, koje donosi Wall Street Journal, pregovori su u veoma ranoj fazi. Twitch bi na kraju mogao da se odluči i za prikupljanje sredstava, pre nego za prodaju. S druge strane, Google očekuje borba sa regulatorima prava, koji bi mogli praviti problem u vezi sa gušenjem konkurencije na polju Internet video provajdera. Izvor: Engadget

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Možda vam se svidi