Google radi na sopstvenom servisu za poruke u stilu WhatsAppa

Google razvija sopstvenu aplikaciju za razmenu poruka koja će biti konkurent WhatsAppu, a testiraće je u indiji i na tržištima u razvoju

Nakon što je Facebook objavio da je kupio WhatsApp, pojavile su se određene glasine koje su sugerisale da je Google u jednom trenutku pokušavao da kupi ovu kompaniju. Ova ideja je kasnije demantovana, ali kako ide dalji razvoj situacije, ne bi je trebalo u potpunosti odbaciti. Uostalom, da je Google uspeo da kupi WhatsApp, nije teško zamisliti da bi WhatsApp stizao kao aplikacija na Android operativnom sistemu.
U svakom slučaju, Facebook je sada dobio saglasnost za preuzimanje WhatsApp-a i od SAD i od Evropske Unije, pa ta opcija više ne dolazi u obzir. Međutim, najnoviji izveštaji nam govore da Google želi da razvije sopstveni servis za razmenu poruka. Ovaj izveštaj navodi da se radi o mobilnoj aplikaciji za razmenu poruka koja će biti konkurent WhatsAppu. Google je trenutno u ranoj fazi razvoja, te se objava aplikacije očekuje tokom iduće godine. Kako navodi The Economic Times, Google će ovu aplikaciju testirati u Indiji i još nekim tržištima u razvoju.
Izvor: Ubergizmo

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Možda vam se svidi