Greška

Došlo je do greške.

Google radi na predviđanju pokreta unazad kako bi poboljšao Android

01.05.2022 13:43 | 0 Software/Web
Google radi na predviđanju pokreta unazad kako bi poboljšao Android

 

Mnogi korisnici Androida imali su problem sa vraćanjem korak unazad. Sistem ih često vraća nazad na stranicu, nazad kroz menije ili nazad na početni ekran. Google je radio na ovome neko vreme i možda će konačno imati rešenje koje programeri mogu primeniti kako bi ovaj gest bio manji problem za korisnike njihovih aplikacija.

Na Google I/O 2022, koji počinje u sredu, 11. maja i završava se sledećeg dana, jedan od događaja se zove „Povratak na osnove Sistemskog povratka“ i biće održan u četvrtak, 12. maja, u 18h po centralnoevropskom vremenu. Uz spisak događaja, Google je napisao: „Otkrijte kako će vam budućnost Androida pomoći da kreirate prediktivnu navigaciju unazad zajedno sa zadovoljavajućim animacijama".

Drugim rečima, čini se da Google radi na „predvidljivoj navigaciji unazad“ što zvuči kao neka funkcija koja bi savršeno odgovarala Google-ovom radu na veštačkoj inteligenciji i mašinskom učenju. Možda će s vremenom Android saznati šta je vaša namera kada koristite pokret unazad na osnovu prethodne upotrebe navigacije. Ovo zvuči prilično obećavajuće i sigurno ćemo saznati više o tome na I/O konferenciji za programere.

 

systemback.jpgČesto postoji tanka linija između toga da pokret za povratak radi kako bi trebao ili upotrebe pokreta i slučajnog vraćanja stranice unazad. Kada je potpuna navigacija pokretima debitovala na Androidu 10, neki korisnici su bili toliko frustrirani pokretom unazad da su umesto toga odlučili da koriste navigaciju sa tri dugmeta.

Korisnici se i dalje mogu vratiti na navigaciju sa tri dugmeta tako što će otići na Podešavanja > Sistem > Pokreti > Navigacija sistema. Biće vam date dve opcije, navigacija pokretima ili navigacija sa 3 dugmeta. Ako sada imate problema sa pokretom unazad i toliko ste frustrirani da jedva čekate da Google objavi poboljšanje, možete podesiti osetljivost navigacije unazad kako bi funkcionisala kako treba.

Ovo se može uraditi tako što ćete otići na Podešavanja > Sistem > Pokreti > Navigacija sistema. Dodirnite ikonu zupčanika za podešavanja koja se nalazi ispod naslova Sistemske navigacije i videćete kliznu skalu koja će učiniti osetljivost pokreta nižom ili višom za levu i desnu ivicu (podrazumevano je postavljena tačno u sredini).

 

Benchmark možete pratiti i na društvenim mrežama | Facebook | Twitter | Instagram | YouTube |
Na Benchmark forumu uvek možete učestvovati u kvalitetnim i aktuelnim diskusijama iz IT industrije


Izvršni direktor Intela Pat Gelsinger predviđa kraj nestašice čipova do 2024

Qualcomm će se takmičiti sa Apple silikonom sa svojim ARM čipovima sledeće generacije za PC krajem 2023.

10504
10505
10506
10507
10508
10509