Greška

Došlo je do greške.

Google prestao da radi na dual-boot podršci za ChromeOS i Windows

17.05.2019 12:28 | 0 Software/Web
Google prestao da radi na dual-boot podršci za ChromeOS i Windows


Prošle godine Google ChromeOS developeri su počeli sa radom na implementaciji dual-boot opcije, koja bi omogućila Chromebook uređajima da pokreću i Windows, pored svog podrazumevanog ChromeOS-a. Vesti o ovoj funkciji su se prvo pojavile tokom aprila prošle godine, a potom se u narednim mesecima nije pojavljivalo previše informacija. Sada je "Alt OS" mod za Chromebookove navodno odbačen, a glavni razlog su preveliki zahtevi za skladište.

Alt OS, ili Project Campfire, je slična ideja onoj koju Bootcamp implementira u iOS. Korisnici bi bili u prilici da koriste program na ChromeOS-u kako bi podesili particiju na disku gde će biti instaliran Windows kao sekundarni operativni sistem. Navodno, pomenuta opcija je bila funkcionalna i veoma blizu objave, ali je potom odbačena.

 

Pogledajte još: Google potvrdio da će prikazivati više reklama na mobilnim uređajima


Navodi se da je Alt OS mod ugašen zbog količine skladišnog prostora koja je bila potrebna za njegovu implementaciju. Windows 10 je zahtevao 40GB prostora na Chromebook-ovima, a u budućnosti bi zauzimao i još više prostora (Microsoft je nedavno objavio da će povećati skladišne zahteve za instaliranje Windowsa 10).

Chromebook-ovi su generalno fokusirani na to da budu tanki, lagani i usmeravaju korisnike ka cloud rešenjima za skladištenje podataka. Zbog toga se veliki broj ovih laptopova isporučuje sa manje od 40GB prostora za skladištenje podataka, ali uz opciju proširenja preko eksternog drajva. Zbog toga dual-boot opcija za Windows 10 ne bi bila moguća za ogroman broj Chromebook uređaja.

Izvor: KitGuru

 

Benchmark možete pratiti i na društvenim mrežama | Facebook | Twitter | Instagram | YouTube |
Na Benchmark forumu uvek možete učestvovati u kvalitetnim aktuelnim diskusijama iz IT industrije

Komentari

0 Dodaj komentar

Poznati datumi objave PC verzija Heavy Rain, Beyond: Two Souls i Detroit: Become Human igara

Apple upozorava da bi stariji Mac računari mogli biti podložni ZombieLoad napadima

  • Povezane teme:
10504
10505
10506
10507
10508
10509