Greška

Došlo je do greške.

Google prestaje sa podrškom za Ice Cream Sandwich

08.12.2018 10:02 | 0 Software/Web
Google prestaje sa podrškom za Ice Cream Sandwich


Za one koji i dalje koriste Android uređaje sa Ice Cream Sandwich softverom, sada je konačno došlo vreme za nadogradnju na nešto novije. Google je objavio da više neće isporučivati Google Play services ažuriranja za API nivoe 14 i 15, čime podrška prestaje za Ice Cream Sandwich (isto kao što je to urađeno za Gingerbread i Honeycomb početkom 2017. godine).

Ice Cream Sandwich je objavljen pre sedam godina i prvo se pojavio za Samsung Galaxy Nexus. Međutim, većina uređaja je i starija od ovoga, ukoliko su nadograđeni sa Gingerbread ili Froyo verzija.


Pogledajte još: Chrome 71 za Android stiže sa sigurnosnim i drugim poboljšanjima


Bazirano na najnovijim Android Distribution brojevima, koje je objavio Google, Ice Cream Sandwich se nalazi na 0,3% svih aktivnih Android uređaja. Iako ovaj broj možda deluje beznačajno, Android ima preko dve milijarde aktivnih uređaja širom sveta, a 0,3% predstavlja više od šest miliona uređaja.

Iako uređaji, koji koriste Ice Cream Sandwich, više neće dobijati Google Play Services podršku, i dalje će moći da preuzimaju aplikacije sa Google Play Store-a. Google ohrabruje developere da kreiraju odvojene aplikacije ukoliko žele da nastave sa podrškom za Ice Cream Sandwich, ali je pitanje da li će se ovo i desiti.

Izvor: Phandroid

 

Benchmark možete pratiti i na društvenim mrežama | Facebook | Twitter | Instagram | YouTube |
Na Benchmark forumu uvek možete učestvovati u kvalitetnim aktuelnim diskusijama iz IT industrije

Komentari

0 Dodaj komentar

Zanimljive funkcije stižu uz novo Facebook Messenger Lite ažuriranje

Video tizer za Huawei Nova 4 telefon

10504
10505
10506
10507
10508
10509