Greška

Došlo je do greške.

Google predstavlja veliko ažuriranje za Photos: deljenje video uspomena i novi alat za pravljenje kolaža

15.09.2022 16:29 | 0 Software/Web
Google predstavlja veliko ažuriranje za Photos: deljenje video uspomena i novi alat za pravljenje kolaža

Redizajnirani Memories je dizajniran tako da prikazuje još više video snimaka, kolaža i deluje mnogo dinamičnije.

Memories opcija je predstavljena u Photos aplikaciji pre više od tri godine i Google kaže da je to bio početak evolucije od aplikacije u kojoj bi korisnici čuvali fotografije i video zapise do mesta za stvarno uživanje i razmišljanje o značajnim trenucima.

Google je na svom blogu najavio promene koje bi trebalo da budu deo te evolucije. Sa ažuriranjem koje se objavljuje danas, korisnici će videti više video snimaka — „uključujući najbolje isečke iz vaših dužih video snimaka koje će Google Photos automatski izabrati i iseći tako da možete ponovo da proživite te značajne trenutke.”


Muzika i pokret

Fotografije će takođe izgledati dinamičnije, kaže kompanija, zahvaljujući suptilnom efektu zumiranja koji dodaje kretanje nepokretnim slikama. Počevši od sledećeg meseca, instrumentalna muzika će biti dodata nekim uspomenama za koje Google kaže da će ih učiniti još privlačnijim.

Google takođe dodaje novu vrstu uspomena pod nazivom Cinematic Memories, koja je napravljena na cinematic fotografijama, za koju kažu da je u pitanju jedan od najčešće korišćenih efekata u Memories, a koji služi da kreira pokretne, 3D prikaze fotografija. Ova funkcija će biti pokrenuta „uskoro“ i sa njom će fotografije „malo više da liče na film“.

Spomenar

Google će takođe predstaviti novu funkciju pod nazivom „Styles“ (stilovi) za koju kaže da crpi inspiraciju iz spomenara i da će dodati grafičke elemente uspomenama kako bi, one izgledale kao da čuvate fotografije u spomenaru ili foto albumu.

Deljenje sa prijateljima

Uspomene su nekada bile vidljive samo vama, ali Google kaže da prepoznaje da postoje trenuci kada je njihovo deljenje poželjno, a ovo je bila jedna od najtraženijih funkcija. Zbog toga Google uvodi mogućnost deljenja čitavih uspomena sa prijateljima i porodicom preko Android, uz podršku za iOS i web pretraživač koji će „uskoro“ doći. Preko funkcije deljenja, oni koji dobiju zajedničku memoriju mogu da je vide iz Google fotografija na bilo kom uređaju.

Kolaži

Konačno, Google poboljšava funkciju za uređivanje fotografija kako bi uključio novi alat za pravljenje kolaža. „Pomoću novog alata za kolaže možete lako da kreirate kolaže za deljenje. Izaberite svoje fotografije, izaberite svoj dizajn (uključujući stilove istaknutih umetnika) i lako preuredite izgled pomoću jednostavnih kontrola prevlačenja i ispuštanja“, kaže Google.

Kolaž Memories

„Možete čak i da uređujete fotografije direktno iz alaza za pravljenje kolaža — podesite osvetljenost ili kontrast, primenite filtere i još mnogo toga. Članovi Google One i korisnici Pixel telefona takođe mogu da koriste dodatne funkcije za uređivanje kao što su Portrait Light ili HDR u okviru svojih kolaža i pristupe više od 30 dodatnih dizajna.”

Intel postavio standarde za brži razvoj veštačke inteligencije

Kingston FURY dodaje DDR5 module sa AMD EXPO sertifikatom u svoju ponudu

10504
10505
10506
10507
10508
10509