Greška

Došlo je do greške.

Google predstavlja tamnu temu u Google pretrazi za desktop za još više korisnika

12.05.2021 16:25 | 0 Software/Web
Google predstavlja tamnu temu u Google pretrazi za desktop za još više korisnika

 

Google je započeo testiranje mračnog režima za Google pretragu na Windows 10 i macOS. Kao što je obično slučaj sa Google-ovim novim karakteristikama, čini se da je i ovo deo A / B testa i kao takav još uvek nije dostupan za sve.

Mnogi korisnici na operativnom sistemu Windows i macOS dobijaju obaveštenje koje ih poziva da isprobaju novu tamnu temu koja jednom omogućeno pretvara stranice Google pretrage u tamno sivu za ugodno noćno iskustvo čitanja. Korisnici će imati opciju da temu postave na Light, Dark i Sistem Default. Postavljanje opcije na podrazumevani sistem podudaraće se sa trenutnom temom vašeg operativnog sistema. Primetno je da je mračni režim dostupan u Google pretrazi za Android već mesecima, ali Google ga tek sada donosi korisnicima desktop računara.

Google je testirao tamnu temu na Pretrazi od kraja prošle godine, a mnogi korisnici su prijavili da su njihove stranice za pretragu odjednom postale tamno sive. U to vreme, Google je eksperimentisao sa novom mračnom temom na malom podskupu korisnika, ali ovog puta čini se da je testiranje šire.

 

Pogledajte još: Google će uskoro podrazumevano omogućiti dvofaktorsku potvrdu identiteta za sve korisnike

Ako još uvek nije dostupan na vašoj radnoj površini, uvek imate opciju da koristite prisilni tamni režim (ako koristite pregledač zasnovan na Chromium-u) ili da koristite proširenje poput Dark Reader, koje vam omogućava da tamnu temu primenite na bilo koju veb lokaciju.

Tamna tema za Google pretragu na radnoj površini dolazi kao deo šireg Google-ovog pokušaja da doda tamni režim u svaku aplikaciju i uslugu. Tokom prošle godine videli smo da mnogi Google proizvodi dobijaju izvorni tamni režim, uključujući aplikaciju Google Pay, Google prevodilac, Google dokumente, Google Chrome na radnoj površini i mnoge druge.

Google pretraga na radnoj površini konačno dobija toliko očekivanu mračnu temu na kojoj se radi od prošle godine. Slično ranijim predstavljanjima, korisnici vide obaveštenje koje ih poziva da isprobaju tamnu temu. Ovog puta Google takođe dodaje prekidač u gornjem desnom uglu kako bi korisnicima omogućio brzo uključivanje ili isključivanje tamne teme.

Izvor: XDA-Developers

 

Benchmark možete pratiti i na društvenim mrežama | Facebook | Twitter | Instagram | YouTube |
Na Benchmark forumu uvek možete učestvovati u kvalitetnim i aktuelnim diskusijama iz IT industrije


SAD su se složile da uklone Xiaomi sa svoje crne liste

Windows 10 verzija 1909 i još dve druge, od danas više nisu podržane

10504
10505
10506
10507
10508
10509