Greška

Došlo je do greške.

Google predstavio Stadia servis za streaming igara

20.03.2019 11:30 | 0 Games
Google predstavio Stadia servis za streaming igara


Google je predstavio Stadia - svoj Game Streaming servis kojem se može pristupati automatski, što svakom gejmeru koji ima Wi-Fi, kontroler i Stadia-u omogućava pristup igrama na bilo kom uređaju. Google Stadia servis je izuzetno prilagodljiv, a igre rade na do 4K 60FPS uz prilagođeni AMD hardver.

Google je istakao da kompanijin servis koristi AMD Radeon grafičku kartu, GPU koji nudi 10.7 TFLOPS grafičkih performansi preko 56 CU (više nego što postiže AMD RX Vega 56, uz više CU nego što zajedno nude Xbox One X i PlayStation 4 Pro). Google takođe omogućava multi-GPU podršku za developere.

Gejmeri će moći da koriste Google Stadia servis kako bi ponudili 1080p 60FPS i 4K 60FPS streamove, a u budućnosti je planirana i 8K rezolucija.

google2_29.jpg

Kada je u pitanju multiplejer, Stadia je servis zasnovan na cloudu, pa je sprečeno potencijalno varanje, a Google planira da ponudi i podršku za unakrsne platforme (naravno ukoliko Microsoft, Sony i drugi budu želeli da želeli da podrže ovo).

Chrome korisnici će preko Stadia servisa moći da gledaju YouTube sadržaj, kliknu na Play Now i pokrenu igru za manje od pet sekundi i drugo. Za sada, ID Software, Epic Games, Crytek i AMD su najavljeni kao softverski/hardverski partneri.

Google Stadia servis će biti lansiran tokom godine u SAD, Kanadi, Velikoj Britaniji i nekoliko evropskih zemalja, a nisu objavljene informacije o ceni servisa.

Izvor: Overclock3d

 

Benchmark možete pratiti i na društvenim mrežama | Facebook | Twitter | Instagram | YouTube |
Na Benchmark forumu uvek možete učestvovati u kvalitetnim i aktuelnim diskusijama iz IT industrije

Komentari

0 Dodaj komentar

Sertifikovana varijanta Moto Z4 Play telefona

Opera za Android stiže uz besplatan VPN

10404
10405
10406
10407
10408
10409