Greška

Došlo je do greške.

Google povukao 29 foto aplikacija koje su krale fotografije i promovisale prevare

04.02.2019 10:20 | 0 Software/Web
Google povukao 29 foto aplikacija koje su krale fotografije i promovisale prevare


Google i se i dalje bori sa malicioznim Android aplikacijama, koje se provlače kroz sistem provere i pored toga što je on poboljšan. Zato je kompanija nedavno povukla 29 kamera i foto aplikacija iz Play Store-a, a ovo je urađeno kako bi se odstranile napadne reklame, korisnici koji varaju druge i kradu naloge.

Veći broj povučenih aplikacija je generisao reklame u punom ekranu, a neke su priliku koristile i za phishing prevare za krađu ličnih podataka korisnika prikrivene kao takmičenja. Druga grupa kamera aplikacija je prividno bila namenjena ulepšavanju korisnikovih fotografija, ali su u stvarnosti samo krale ubačene fotografije i korisnicima davale lažne informacije.

 

Pogledajte još: Google Chrome dobija novu funkciju upozorenja za URL-ove


Kako bi prikrivale svoju malicioznu prirodu, aplikacije su koristile različite arhive za kompresiju za sprečavanje analize, kao i slojeve enkripcije za svoje servere. Korisnici su takođe imali poteškoća da ih uklone, jer bi se skrivale na listi standardnih aplikacija.

Problem sa aplikacijama je to što su bile popularne pre nego što ih je Google uklonio. Ukupno, 11 aplikacija je preuzeto preko 100.000 puta, a tri preko milion puta, što potencijalno znači da je veliki broj korisnika ugrožen. Listu povučenih apliakcija je moguće videti u linku izvora.

Izvor: ArsTechnica

 

Benchmark možete pratiti i na društvenim mrežama | Facebook | Twitter | Instagram | YouTube |
Na Benchmark forumu uvek možete učestvovati u kvalitetnim aktuelnim diskusijama iz IT industrije

Komentari

0 Dodaj komentar

Xiaomi Black Shark 2 stiže u martu ili aprilu

Novi Sony patent bi mogao označiti PS5 kompatibilnost sa starijim konzolama

10504
10505
10506
10507
10508
10509