Google postao punoletan!

Google danas proslavlja 18. rođendan sa prigodnim Google Doodle-om za ovu priliku

Google danas proslavlja 18. rođendan, mada ni sama kompanija nije baš sigurna da je ovaj datum potpuno tačan. Tokom 2013. godine, kada je proslavljala 15. rođendan, kompanija je istakla da nije potpuno sigurna kada bi trebalo da proslavlja svoj rođendan, te da jubileje proslavlja 7, 8, i 26. septembra.Google je 2005. godine prihvatio 27. septembar kao svoj zvanični rođendan, kada je kompanija značajno proširila svoj indeks za pretraživanje weba, koji je tada bio hiljadu puta veći nego kada je Google prvo počeo sa radom.
 
Google-ova istorija datira iz 1996. godine, kada su Larry Page i Sergey Brin započeli saradnju na endžinu za pretraživanje koji su nazvali “BackRub.com”. Ovo ime je potom promenjeno u Google a sve ostalo je istorija.Današnji Google Doodle, koji je dizajnirao nemački umetnik Gerben Steenks, proslavlja Google-ov rođendan sa balonima i obećava još veću dominaciju u godinama koje dolaze.Izvor: Google

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Možda vam se svidi