Greška

Došlo je do greške.

Google Portals projekat bi mogao promeniti način na koji pretražujemo internet na telefonu

27.09.2018 16:59 | 2 Software/Web
Google Portals projekat bi mogao promeniti način na koji pretražujemo internet na telefonu


Način na koji pretražujemo internet na našim telefonima se razlikuje od onoga kako pretražujemo na desktop računarima. Razlog ovome je to što su telefoni drugačije dizajnirani - manji su, pokreće ih drugačiji hardver i generalno se oslanjaju na unos dodirom, naspram unosa preko miša i tastature na desktopu.

Prema svemu sudeći, Google ima planove da ovo promeni, a kompanija radi na projektu pod nazivom Portals koji bi mogao da izmeni način na koji surfujemo vebom na našim telefonima. Projekat predvodi Kenji Baheux, koji je proizvodni menadžer u kompaniji Google. Cilj Portals projekta je da pokuša da kreira sajtove koji će omogućavati korisnicima da bez problema navigiraju od jedne do druge stranice uz pomoć gestikulacija, što će na kraju smanjiti i vreme koje se provede u čekanju da se stranica učita.


Pogledajte još: Google donosi poboljšanja u Search, predstavlja Discover umesto Google Feeda


Amazon je u prošlosti istakao da usporavanje učitavanja, čak i u trajanju od sekunde, kompaniju može da košta do 1,6 milijardi dolara u prodaji svake godine. Zbog ovoga je jasno da je od kritičnog značaja brzina učitavanja stranica, posebno maloprodajama gde korisnici jednostavno prelaze na drugog prodavca koji nudi bržu stranicu.

Portals projekat veovatno neće biti dostupan u neko skorije vreme, jer se u ovom trenutku radi samo o preporuci. Više informacija o projektu je dostupno ovde.

Izvor: Ubergizmo

 

Benchmark možete pratiti i na društvenim mrežama | Facebook | Twitter | Instagram | YouTube |
Na Benchmark forumu uvek možete učestvovati u kvalitetnim i aktuelnim diskusijama iz IT industrije

Komentari

0 Dodaj komentar

Honor sklopio partnerstvo sa najpopularnijim video igrama - PUBG MOBILE i Asphalt 9: Legends

Microsoft: Windows 10 je instaliran na preko 700 miliona uređaja

10504
10505
10506
10507
10508
10509