Google ponovo javno objavio nezakrpljen propust Windowsa

Korisnici Windowsa su još jednom izloženi napadima, jer je Google Project Zero inženjer otkrio nezakrpljenu ranjivost u operativnom sistemu

Korisnici Windowsa su još jednom izloženi napadima, jer je Google Project Zero inženjer otkrio nezakrpljenu ranjivost u operativnom sistemu. Inženjer Google Project Zero tima Mateuš Jurčik otkrio je ranjivost u gdi32.dll koji omogućava napadačima da kompromituju Windows sisteme, a prema njemu, ova ranjivost je bila prijavljena softverskom gigantu još u martu 2016. godine.
Microsoft je potvrdio da je ranjivost pokušana da bude zakrpljena u junu prošle godine, ali Jurčik kaže da je samo deo problema ispravljen. On kaže da je kompanija još jednom obaveštena o ranjivosti u novembru, ali kako nisu ispravili propust, odlučio je da objavi sve javno. Microsoft nije ništa potvrdio o ovom otkriću, ali kako je nova zakrpa na programu za 14. mart, možda će tada biti sve ispravljeno.
Bez kumulativnih nadogradnji za Windows 10 ovog meseca
Izvor: Softpedia
Sve informacije vezane za Microsoft, možete pogledati na našem Microsoft hub-u 

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Možda vam se svidi