Greška

Došlo je do greške.

Google pomaže korisnicima da limitiraju ciljane reklame

15.06.2018 09:05 | 3 Software/Web
Google pomaže korisnicima da limitiraju ciljane reklame


Google je predstavio prerađenu Ad Settings sekciju, koja bi trebalo da olakša korisnicima da nauče kako ih reklame ciljaju, kao i da smanje to ciljanje reklama. Sada je moguće videti sve faktore ciljanja reklama u jednom pregledu, sa objašnjenjima njihovog prisustva i opcijom njihovog gašenja ili izmene podešavanja.

Korisnik ne može u potpunosti da onemogući ciljane reklame, ali je sada obezbeđeno dovoljno opcija kako bi reklame limitirale na generičke faktore, poput sajtova koji se posećuju i vremena u toku dana

Google neće više dozvoljavati instaliranje Chrome ekstenzija sa sajtova

Kada se reklame pojave, korisnik će imati i bolje objašnjenje njihovog prisustva. Link sa oznakom "why this ad?" je sada dostupan na svakom servisu koji prikazuje Google reklame i oglase, kao i na gotovo svim sajtovima koji su partneri sa Google-om na polju reklama.

Prerađena Ad Settings sekcija bi mogla biti od pomoći za one koji su zabrinuti da je Google ciljano reklamiranje previše napadno. Pored ovoga, ovaj potez pokazuje da Google sprovodi ozbiljne napore kako bi uverio korisnike da će njihovi privatni podaci biti bezbedni.

Izvor: Engadget

stonexman Novi član postova: 22
@wwwz Linkovan je Ad settings u poslednjem pasusu.
wwwz Član postova: 1881
O čemu se ovde radi? Kakva Ad Settings sekcija? Gde se to nalazi?

HDMI 2.1 se očekuje na narednoj generaciji GeForce grafičkih karti

Microsoft koristi AI kako bi Windows 10 ažuriranja učinio tečnijim

10504
10505
10506
10507
10508
10509