Greška

Došlo je do greške.

Google Play Store najzad optimizovan i van mobilnih telefona

28.09.2022 09:04 | 0 Software/Web
Google Play Store najzad optimizovan i van mobilnih telefona

Međutim, kako prenosi XDA Developers, ova kompanija najzad je rešila da se pobrine za to da njena onlajn prodavnica na Android uređajima najzad izgleda lepo i mimo mobilnih telefona.

Najzad optimizovani interfejs

Dobro, ako ćemo objektivno, nije Google Play Store na ostalim uređajima osim mobilnih telefona bila baš apsolutno nepregledna, neupotrebljiva, ružna aplikacija. Međutim, jeste joj nedostajalo malo finog poliranja, koje bi je u potpunosti izjednačilo sa onom aplikacijom koju ste navikli da koristite na vašim Android mobilnim telefonima. Juče, Google je objavio kako je upravo te neophodne izmene uneo u Play Store za one uređaje koji nisu mobilni telefoni.

Koje su nove funkcionalnosti

Do sada, moglo je biti pomalo teško pronaći odgovarajuće aplikacije za različite uređaje, pa je to jedna od stvari koje je Google unapredio. Za početak, kada pretražujete aplikacije moći ćete da podesite za koje od vaših uređaja biste ih koristili i shodno tome filtrirate vašu pretragu i skrolujete samo kroz one aplikacije koje odgovaraju zadatom uređaju. Pored toga, još jedna veoma interesantna funkcionalnost jeste mogućnost da sa vašeg telefona instalirate aplikacije direktno na druge uređaje.

PlayStoreNovi.jpg

Izvor: XDA Developers

Početna stranica Google Play prodavnice imaće ikonice koje će pomoći pri odabiru kategorije za različite kategorije uređaja, poput Android tableta, televizora, satova koji koriste Wear OS operativni sistem, Chromebook računara i određenih audio proizvoda. Pored toga, moći ćete i da filtrirate sve aplikacije i video igre na osnovu tačnog tipa vašeg uređaja, što će znatno olakšati pretragu ove onlajn prodavnice.

Na kraju,i Play Store sajt dobiće dodatnu optimizaciju u vidu pojednostavljenog izgleda koji je lakši i lepši za navigaciju, uz dodatne opcije za filtriranje aplikacija i napredne mogućnosti instaliranja.

DART misija okončana, letelica je uspešno udarila u asteroid

Intel najavio cenu svoje najjače Arc Alchemist A770 grafičke karte

10504
10505
10506
10507
10508
10509