Google Play familija ikonica dobija novi dizajn

Google je najavio osvežavanje dizajna za familiju ikonica, ističući da će novi dizajni biti konzistentniji jedni sa drugima, a i bolje će prikazivati njihov odnos sa ukupnom Google Play familijom.

Uskoro će Google Play familija ikonica na Android uređajima izgledati drugačije, a ipak prilično slično onome što smo do sada imali. Google je najavio osvežavanje dizajna za familiju ikonica, ističući da će novi dizajni biti konzistentniji jedni sa drugima, a i bolje će prikazivati njihov odnos sa ukupnom Google Play familijom.Oni koji ne obraćaju previše pažnje na promene u dizajnu možda i neće primetiti promene, s obzirom da svaka ikonica zadržava deo svog prethodnog dizajna, s tim što se radi o manjoj ikonici unutar većeg trougla u boji. Pored ovih trouglova koji su dodati, ikonice su sada ravne, boje su zasićenije i bolje se prikazuju na telefonima sa jačim displejima.Google nije želeo previše da objašnjava zašto je odlučio da promeni dizajn, sem činjenice da je želeo da Google Play familiju ikonica načini konizistentnijom i u skladu sa Material Designom. Google ističe da će nova familija ikonica na Android uređajima početi da se prikazuje u narednim nedeljama.Izvor: SlashGear

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Možda vam se svidi