Google Pixel telefoni nisu vodootporni

U prethodnim godinama izostavljanje ove funkcije je bilo možda i razumljivo jer Nexus telefoni nisu mnogo koštali, ali je danas iznenađenje

Apple-ovi iPhone 7 i Samsungova dva flagship telefona Galaxy S7 i Note 7, su napravljeni da izdrže pod vodom u različitim situacijama, štoo svakako predstavlja veliku pogodnost za korisnike. Moto telefoni koje dizajnira Lenovo nisu u potpunosti vodootporni ali su ipak dizajnirani tako da ostanu neoštećeni u nekim situacijama zahvaljujući nano sloju koji štiti strujna kola od vode.
Međutim, Google Pixel telefoni čija je cena između 650 i 870 dolara, nisu vodootporni. U prethodnim godinama izostavljanje ove funkcije je bilo možda i razumljivo jer Nexus telefoni nisu mnogo koštali, ali je danas iznenađenje što Google ovu funkciju nije spomenuo dok je otkrivao Pixel telefone.
Postavlja se pitanje šta bi mogao da bude izgovor za izostavljanje ove karakteristike u novim telefonima? Zašto se Pixel tim odlučio na ovakav korak? Od svega što smo videli, radi se o obećavajućim, moćnim telefonima, ali im je svakako minus što nisu vodootporni.
Predstavljeni Google Pixel i Pixel XL telefoni

 
Izvor: TheVerge

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Možda vam se svidi