Greška

Došlo je do greške.

Google Pixel 6 serija će koristiti prilagođeni SoC pod nazivom Tensor

03.08.2021 09:05 | 0 Mobile
Google Pixel 6 serija će koristiti prilagođeni SoC pod nazivom Tensor


Google je najavio da će kompanijini predstojeći Pixel 6 i Pixel 6 Pro koristiti prilagođeni System on a Chip (SoC), pod nazivom Tensor. Razlog objave ovog čipa je to što postojeći hardver limitira Google-ove mogućnosti da ostvari maksimalan potencijal za AI (veštačka inteligencija) i ML (machine learning). Sa Tensor čipom kompanija je u mogućnosti da prevaziđe te probleme.

Tokom prethodnih godina, Google se dosta oslanjao na veštačku inteligenciju. Sa novim Tensor čipom, Google ističe da će Pixel 6 i Pixel 6 Pro korisnici dobiti nove funkcije i poboljšanja za prevođenje, obeležavanje i diktiranje, koje se ne očekuju na drugim uređajima. Pored toga, pomoći će da uređaji rade fluidnije. Korisnicima će biti ponuđena i bolja sigurnost, sa boljim sigurnosnim jezgrom i Titan M2 čipom. Google ističe da će ove funkcije omogućiti da novi uređaji imaju najviše slojeva hardverske sigurnosti u odnosu na druge telefone.

google2_40.jpg


Pored najave Tensor SoC-a, Gooogle je posvetio pažnju i ispupčenju za kamere na poleđini Pixel 6 telefona. Kompanija ističe da su poboljšani senzori i objektivi jednostavno preveliki da bi stali u tradicionalni četvrtasti modul, tako da je Google morao da implementira novi dizajn, koji naziva "camera bar". U objavi na Twitteru, Google ističe da Pixel 6 Pro ima tri kamere, uključujući telefoto senzor sa 4x optičkim zumiranjem, dok Pixel 6 ima iste kamere minus telefoto objektiv.

google3_3.jpg


Korisnici će moći da kupe Pixel 6 i Pixel 6 Pro u tri kombinacije boja, a svi modeli koriste nove materijale i završnice, uključujući lagani izbrušeni aluminijumski okvir i završnicu od matiranog aluminijuma.

Google nije objavio kada će se Pixel 6 serija telefona pojaviti u prodaji i po kojoj ceni, ali se očekuje da uređaji budu dostupni oko oktobra.

Izvor: Neowin

 

Benchmark možete pratiti i na društvenim mrežama | Facebook | Twitter | Instagram | YouTube |
Na Benchmark forumu uvek možete učestvovati u kvalitetnim i aktuelnim diskusijama iz IT industrije

Sapphire proširuje svoju ponudu i na kućišta i CPU kulere

Pojavila se moguća cena za Samsung Galaxy A52s 5G

10104
10105
10106
10107
10108
10109