Google Photos sakuplja fotografije i nakon brisanja Android aplikacije

Ukoliko ste preuzeli Google Photos kada je objavljen prošlog meseca, ali i odlučili nakon toga da nije vredan truda, isključite i bekapovanje fotografija

Ukoliko ste preuzeli Google Photos kada je objavljen prošlog meseca, ali i odlučili nakon toga da nije vredan truda, isključite i bekapovanje fotografija u Google Settings meniju Android aplikacije. U suprotnom, nastaviće se otpremanje novih fotografija na servis. Novinar Business Journala je otkrio da se stotine porodičnih fotografija pojavilo na Google Photos čak i nakon što je obrisao fotografije i izbacio aplikaciju sa telefona. Umesto da koristi sopstveni meni da odredi bekapovanje, Google Photos koristi Android-ov centralizovani Google settings meni.
Ukoliko izaberete automatsko otpremanje novih fotografija na cloud kada instalirate Google Photos aplikaciju, te postavke će živeti čak i nakon što obrišete aplikaciju sa telefona. Jedino rešenje je da u “Google Photo Backup” odeljku promenite to podešavanje.
Pogledajte kako izgleda nova Google Photos aplikacija
Izvor: TheVerge

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Možda vam se svidi