Greška

Došlo je do greške.

Google: Phishing prevare su uspešne 45 odsto

09.11.2014 13:35 | 1 Software/Web
Google: Phishing prevare su uspešne 45 odsto

Pomislili biste da smo dovoljno naučili o tome kako da prepoznamo phishing pokušaje, odnosno one emailove i sajtove koji su dizajnirani da nas prevare da unesemo svoje lozinke i korisnička imena. Prema najnovijem istraživanju, veći broj korisnika i dalje podleže ovim prevarama. Prema analizama koje je sproveo Google, najbolje phishing prevare su uspešne u gotovo polovini slučajeva. Tačnije, one u 45 odsto slučajeva uspevaju da prevare posetioce da unesu svoje informacije. Istraživači navode da je ovo mnogo više od onoga što su očekivali, kada su počeli da prave analize, a čak su i sajtovi sa najgorim izgledom imali uspešnost prevare od tri odsto.

Studija je otkrila i da napadači u manje od tri minuta u proseku, mogu da otkriju da li neki nalog ima vrednost i često se napuštaju određeni email nalog ukoliko ne otkriju rezultate za termine "bank" ili "wire transfer". Odavde se potom koriste kompromitovani nalozi kako bi drugim žrtvama slali poruke i od njih izvukli transfer novca preko bankovnih računa. Istraživanje je otkrilo da najviše prevevaranata ove vrste dolazi iz Kine, Nigerije, Obale Slonovače, Južnoafričke Republike i Malezije.

Google navodi da je najbolja odbrana od phishing napada verifikacija u dva koraka, koju bi trebalo da koristimo kada god je to moguće, označavanje spam poruka i da nikada ne odgovaramo na mailove koji od nas traže informacije o nalozima sa korisničkim imenima i lozinkama.

Izvor: SlashGear

Sve najzanimljivije vesti u vezi sa kompanijom Google, možete pogledati na Google hub-u, na Benchmark sajtu

Komentari

0 Dodaj komentar

Izašao poslednji veliki apdejt za Xbox One ove godine

LG najavio da Android 5.0 Lollipop ažuriranje za G3 stiže naredne nedelje

10504
10505
10506
10507
10508
10509