Google otvorio Daydream VR platformu za sve developere

Danas je Google najavio da otvara platformu za sve developere aplikacija, pa tako sada oni mogu da kreiraju iskustvo virtuelne realnosti i dodaju ga u kolekciju Daydream VR aplikacija

Najavljena pre manje od godinu dana, Google-ova Daydream platforma je u suštini naslednik Google-ovog Cardboard posmatrača. Daydream VR je trebalo da bude ugrađen u Android N i obezbedi novo iskustvo virtuelne realnosti sa uključenim kontrolerima osetljivim na pokret. Podsetićemo se da su na CES sajmu nekoliko proizvođača objavili da ulaze u partnerstvo sa Google-om kako bi doneli Daydream kompatibilnost na svoje uređaje.
Huawei Mate 9 linija, Asus Zenfone AR i ZTE Axon 7 su svi najavljeni da će imati zvaničnu kompatibilnost sa Google-ovom Daydream VR platformom kao i Daydream View kacigom. Danas je Google najavio da otvara platformu za sve developere aplikacija, pa tako oni sada mogu da kreiraju iskustvo virtuelne realnosti i dodaju ga u kolekciju Daydream VR aplikacija.
Ipak, developeri će morati da zadovolje stroge kriterijume pre nego što njihove aplikacije postanu dostupne. Developeri će morati da kreiraju aplikacije visokog kvaliteta, jer će prag tolerancije u ovom slučaju biti veoma nizak.
Koji telefoni imaju podršku za Google Daydream VR platformu?
Izvor: BlogGSM

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Možda vam se svidi