Greška

Došlo je do greške.

Google omogućava političarima da vam šalju mejlove koji ne idu u spam

14.08.2022 10:36 | 0 Software/Web
Google omogućava političarima da vam šalju mejlove koji ne idu u spam

Ma ko ne bi voleo kada bi mu stizali mejlovi od vaših omiljenih političara puni reklamnog materijala i ubeđivanja kako su baš oni najbolji izbor da posredno nastave odlučivanje o budućnosti vas i vaše porodice. Kako prenosi Endgadget, upravo tako razmišlja i Google, pa se tako radi na dozvoljavanju mejlova sličnog sadržaja da zaobiđu spam folder korisnika.

Neobična dozvola

Savezna komisija za izborne uslove Sjedinjenih Američkih Država odobrila je osobama uključenim u političke kampanje, a zaduženim za digitalni marketing, da lakše zaobiđu servise kompanije Google prisutne u Gmail kojima bi se mejlovi vezani upravo za ove kampanje automatski slali u spam folder. Da stvar bude zanimljivija, sama kompanija Google podnela je ovakav zahtev, a predstavnici komisije glasali su 4 prema 1 za njegovo odobravanje.

krstojevticg4Ry1F4AZ5Qunsplash.jpg

Od sada će biti omogućeno svim legitimnim kandidatima i političkim strankama koje učestvuju na izborima, a koje su registrovane kod Savezne komisije za izbore da direktno u “inbox” korisnika šalju promotivne sadržaje. Naravno, kako Google navodi, sve ovo će se dešavati u skladu sa propisima, pa tako mejlovi ovakvog sadržaja ne smeju sadržati bilo kakvu vrstu ilegalnog sadržaja poput “malware” i “phishing”.

Sa druge strane, Google tvrdi kako će njihovi korisnici biti obavešteni o pristizanju ovakvih poruka, ali da će zadržati pravo da ih ručno obeleže kao spam, što bi trebalo da signalizira Gmail servisu kako osoba više ne želi da vidi ovakve sadržaje u svom “inbox” folderu. Ne treba ni da vam kažemo da je reakcija javnosti bila ekstremno negativna.

Gde su granice?

Čini se da granice postoje sve manje i manje i da vaše aplikacije sve manje postaju vaše aplikacije. Međutim, koliko god se ljutili, objektivan pogled jeste da je Gmail besplatan, pa tako Google ima apsolutno pravo da sa njim radi šta god hoće. Ako vam se ne dopada, pronađite drugi mejl klijent koji vam više odgovara. Do sada im takvo razmišljanje nije dovelo do prevelikog osipanja korisnika, pa zašto bi se onda brinuli.

Znate li šta je, i kako funkcioniše VPN?

Facebook najzad testira enkripciju za poruke u Messenger aplikaciji

10504
10505
10506
10507
10508
10509