Greška

Došlo je do greške.

Google olakšao kontrolu Android telefona sa desktop računara

27.04.2015 14:45 | 1 Software/Web
Google olakšao kontrolu Android telefona sa desktop računara

Google je počeo da značajno olakšava kontrolisanje Android telefona sa računara, posebno kada su u pitanju najčešće korišćene funkcije. Evo šta je potrebno uraditi kako bi se slale poruke i smernice, pronalaženje telefona i podešavanje alarma na telefonu, a sve preko desktop računara.

Prvo je potrebna najnovija verzija Google aplikacije. Potom je potrebno pokrenuti Google Now i pritisnuti na context meni s leve strane - odavde je potrebno otići u Settings > Now cards i uključiti "Show cards" i "Show notifications" opcije. Iz Settings menija, idete u Account&privacy > Google Account history > uključite Web & App Activity (ukoliko već nije uključen). Ulogujte se na desktop browser sa istim Gmail nalogom koji koristite na telefonu. Sada možete slati desktop komande na telefon ukucavanjem sledećeg:

Find my phone - prikazuje lokaciju telefona kada je ovaj uključen i povezan na Internet. Moguće je i naterati telefon da zvoni pet minuta, klikom na "Ring".

Set a reminder - moguće je ukucati na šta želite da vas telefon podseti i kada da se podsetnik pokrene, potom kliknete na "Remind me on my devices".

Set an alarm - slično kao i kod prethodne funkcije, s tim što ovoga puta ukucavate kada želite da se pokrene alarm.

Send directions to my phone - ukucajte adresu, kliknite na "Send directions to your phone", kliknite na notifikaciju koja se pojavi na uređaju i započnite navigaciju kroz Google Maps.

Send a note to my phone - ukucajte čitavu poruku u predviđeno polje, kliknite na "Send note to your phone" opciju. Na telefonu će se pojaviti obaveštenje sa porukom, koju možete sačuvati u aplikaciji ili kopirati.

Izvor: Phone Arena

Komentari

0 Dodaj komentar

WSJ: Qualcomm želi da pomogne kineskim proizvođačima telefona da se probiju globalno

YouTube Search sada ima filter za video od 360 stepeni

10504
10505
10506
10507
10508
10509