Greška

Došlo je do greške.

Google objavio prvu Android Q betu

14.03.2019 10:20 | 4 Software/Web
Google objavio prvu Android Q betu


Stigli smo u period godine kada Google omogućava rani uvid u narednu verziju Androida, a kompanija je sada objavila Android Q preview betu. Poput ranijih Android beta, fokus je više na funkcionalna ažuriranja a sa prvom betom najveća pažnja je usmerena ka funkcijama privatnosti.

Korisnici mogu da limitiraju prikupljanje informacija o lokaciji kada je pokrenuta neka aplikacija, kao i da zabrane aplikacijama pristup media fajlovima. Takođe, Google će aplikacijama zabraniti i skupljanje osetljivih informacija, kao što su IMEI i serijski brojevi.

Sharing Shortcuts omogućava prelazak na drugu aplikaciju kada želite da delite materijal, a aplikacija može da pozove panel za podešavanja relevantan određenom zadatku (na primer kada želite da uključite Wi-Fi za kontrolu pametnih uređaja). Takođe, biće vidljiva bolja podrška za savitljive telefone.

android2_26.jpg


Android Q podržava novi AV1 video format i komunikaciju niske latencije sa MIDI muzičkim uređajima. Google takođe obećava novi runtime koji pomaže kod bržeg lansiranja aplikacija, a da se pri tom ne troši više memorije, kao i bolju podršku za biometrijske sigurnosne metode (poput detekcije lica).

Prvobitna verzija Google beta programa za Android Q podržava samo Pixel uređaje (od originalnih do Pixel 3 modela). Naravno, potrebno je istaći da beta verzija nije namenjena standardnim korisnicima, već pre developerima i ranim testerima koji su voljni da tolerišu gličeve, bagove i žele da vide šta ih novo očekuje u dolazećoj platformi.

Izvor: Android Blog

 

Benchmark možete pratiti i na društvenim mrežama | Facebook | Twitter | Instagram | YouTube |
Na Benchmark forumu uvek možete učestvovati u kvalitetnim aktuelnim diskusijama iz IT industrije

VLaK Novi član postova: 21
Kao Ubuntu. 17.04 - Zesty Zapus; 17.10 - Artful Aardvark.
Gile Neregistrovan korisnik
Pa ispočetka
yugokoral Član postova: 182
Sta ce kad im nestane slova?

Xiaomi najavio raspored ažuriranja Mi i Redmi telefona na Android 9 Pie

HP objavio nove konvertibilne Pavilion x360 laptopove

10504
10505
10506
10507
10508
10509