Google objavio Earth VR za HTC Vive

Google Earth VR je već dostupan za VR kacigu, omogućavajući korisnicima da "lete okolo" i gledaju neke od najinteresantnijih delova planete u virtuelnoj realnosti

Google je upravo objavio novu aplikaciju za sve one koji poseduju HTC Vive kontroler virtuelne realnosti. Google Earth VR je već dostupan za VR kacigu, omogućavajući korisnicima da “lete okolo” i gledaju neke od najinteresantnijih delova planete u virtuelnoj realnosti.
Google je radio na ovoj aplikaciji već neko vreme, a radi se o sličnom konceptu kao Street View aplikacija koja je već objavljena za Daydream i Cardboard platforme. Google Earth VR podiže stvari na sledeći nivo obezbeđujući korisnicima topografsku rekonstrukciju planete, a takođe im obezbeđuje obilaske popularnih mesta kao što su Monument Valley i Manhattan u virtuelnoj realnosti.
Google je ovu aplikaciju objavio samo za HTC Vive kontroler, ali poručuje da aktivno istražuje i druge platforme. Aplikacija obezbeđuje pristup nekim od najvećih gradova na svetu renderovanim u 3D-u i snimljenim satelitskim snimcima visoke rezolucije.
IMAX troši 50 miliona dolara na stvaranje visoko kvalitetnog VR sadržaja
Izvor: Ubergizmo

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Možda vam se svidi