Greška

Došlo je do greške.

Google objasnio zašto kompanijine aplikacije nisu na novim Huawei telefonima

21.02.2020 12:09 | 0 Software/Web
Google objasnio zašto kompanijine aplikacije nisu na novim Huawei telefonima


Od prošlog proleća zabrana "liste entiteta" administracije SAD protiv kompanije Huawei (i ZTE) je u velikoj meri sprečila američke kompanije da sarađuju sa ova dva kineska proizvođača. I pored brojnih trgovinskih pregovora i pravnih akcija između SAD i Kine, zabrana je i dalje na snazi. U slučaju kompanije Google, to znači da su za starije Huawei uređaje i dalje dostupna ažuriranja i servisi, ali noviji Huawei modeli nemaju pristup Google servisima.

Ovakva situacija je na snazi već mesecima, a sada je Google objavio duže objašnjenje koje je proisteklo kao odgovor na konstantna pitanja u vezi sa aktuelnom situacijom. Za krajnje korisnike, posebno one van SAD i Kine, možda nije odmah jasno zašto uobičajeni paket Google aplikacija i servisa nije dostupan na novim Huawei telefonima, a sada je tu bar detaljno zvanično objašnjenje. Ovo bi moglo poslužiti i u svrhu upozorenja za one koji planiraju da kreiraju zaobilazna rešenja (kao što je LZ Play, koji je blokiran prošle godine).

 

Pogledajte još: SAD želi da TSMC prestane da proizvodi čipove za Huawei


Android & Play direktor za pravne poslove je istakao da se Google protivi i tome da korisnici naknadno ubacuju kompanijine aplikacije na Huawei uređaje koji ih nemaju. Ovo je zbog toga što Google ne može da sertifikuje nove Huawei telefone, zbog aktivne zabrane, te da se ovim kompromituje sigurnost kako preko samih uređaja tako i preko aplikacija koje se sideloaduju.

Huawei je nagovestio da planira da Android zameni svojim operativnim sistemom, ali kompanija i dalje nastavlja da korsiti Google platformu, dok Google servise menja rešenjima drugih kompanija, kao što je TomTom za mape i navigaciju.

Više detalja iz Google-ovog objašnjenja je dostupno u linku izvora.

Izvor: Google Support

 

Benchmark možete pratiti i na društvenim mrežama | Facebook | Twitter | Instagram | YouTube |
Na Benchmark forumu uvek možete učestvovati u kvalitetnim aktuelnim diskusijama iz IT industrije

Huawei P40 serija će imati Wi-Fi 6+

AOC ulazi na tržište periferija sa sopstvenim tastaturama i miševima

10504
10505
10506
10507
10508
10509