Greška

Došlo je do greške.

Google novom aplikacijom olakšava prelazak sa iOS na Android

14.04.2022 11:05 | 0 Software/Web
Google novom aplikacijom olakšava prelazak sa iOS na Android

 

Kompanija Google je, pomalo stidljivo, predstavila svoju novu aplikaciju namenjenu korisnicima Apple mobilnih telefona u iOS operativnog sistema pod nazivom Switch to Android. Ova aplikacija veoma sugestivnog imena ima za cilj da trenutnim korisnicima iOS uređaja znatno olakša prelazak na Android operativni sistem ukoliko to budu želeli. Dakle, pređite na našu stranu.

Činjenica je da, i u slučaju da korisnik Apple mobilnog uređaja želi da pređe na neki od mnogobrojnih Android mobilnih telefona, procedura do sada bila veoma komplikovana. Na kraju krajeva, znamo da ne liči na kompaniju Apple da svojim korisnicima olakša odlazak sa njihove platforme. Međutim, kompanija Google predstavila je rešenje za njihove probleme.

Dakle, aplikacija kompanije Google pod nazivom Switch to Android trebalo bi da znatno okaša ovu nemilu tranziciju. Suštinski, svrha ove aplikacije jeste da omogući korisnicima da lako prebace integralne podatke sa iOS na Android operativni sistem.

 

Pogledajte još: Google utvrdio nova pravila Play prodavnice, određeno koje aplikacije mogu da instaliraju druge aplikacijeJedna interesantna stvar vezana za ovu aplikaciju jeste da je kompanija Google, u ovom trenutku, još uvek nije zvanično predstavila iako se ona može preuzeti sa iOS App Store. Štaviše, do nje se ne može dođi pretraživanjem App Store-a, a nije predstavljena ni na oficijelnim Google sajtovima. Šuškalo se o tome da se radi na razvoju jedne takve aplikacije, ali smo ostali začuđeni ovakvim potezom kompanije Google.

Switch to Android prebacuje bitne informacije korisnika na oblak, odakle ih kopira na Android mobilni telefon nakon što korisnik aktivira svoj novi uređaj. Dakle, nema kablova već lagani transfer podataka. Ono što korisnici ovim putem mogu da prebace jesu kontakti, unosi u kalendaru, slike, video zapisi, kao i tekstualne poruke, piše Android Authority.

U ovom trenutku nije moguće prebaciti bilo koje aplikacije prilikom migracije podataka sa iOS na Android operativni sistem, što je najverovatnije zbog restrikcija kompanije Apple. Ovo nije ogroman problem jer za mnoge iOS aplikacije već postoje alternative u Play Store-u. Dakle, ukoliko vam je Apple dozlogrdio, sada možete da pređete na Android mobilni telefon bez ikakvih strahova.

 

Benchmark možete pratiti i na društvenim mrežama | Facebook | Twitter | Instagram | YouTube |
Na Benchmark forumu uvek možete učestvovati u kvalitetnim i aktuelnim diskusijama iz IT industrije

Nije samo Nvidia skupa

Samsung osvojio 71 nagradu za dizajn

  • Povezane teme:
10504
10505
10506
10507
10508
10509