Greška

Došlo je do greške.

Google neprimetno prati svaki naš korak

16.04.2017 12:30 | 0 Software/Web
Google neprimetno prati svaki naš korak

Ukoliko ne beležite baš svaki trenutak i svaki minut na društvenim mrežama, verovatno ne znate šta ste radili 16. aprila 2015. godine ili u kom restoranu ste večerali 29. novembra 2016. Međutim, sve su šanse da Google zna ove podatke. Location History je funkcija smeštena u korisnikovom Google nalogu, a oni koji su zabrinuti za svoju sigurnost trebalo bi da je isključe.

Location History je upravo ono što i naziv funkcije govori - komprehensivni istorijat lokacija koje je korisnik posetio, a koje su praćene uz pomoć GPS-a na telefonu, godinama unazad. Kada kreirate Google nalog ili dobijete novi telefon, servis će vas najverovatnije pitati da aktivirate i Google Location History.

Oni koji su zabrinuti za svoju sigurnost i praćenje lokacija od strane veštačke inteligencije, a ne žele da u potpunosti deaktiviraju Location History, mogu se odlučiti na gašenje specifičnih unosa u Timeline-u. Ovo mogu biti individualna putovanja ili posete, ili više dana za koje ne želite da Google zna.


google2_9.jpg

Funkciju je moguće i u potpunosti deaktivirati: samo pritisnite "pause" u levom donjem uglu Timeline-a na desktopu i držite ga ugašenog, ili deaktivirajte funkciju u podešavanjima telefona. Tu je i opcija brisanja kompletnog istorijata svake lokacije koju ste ikada posetili.

Treba napomenuti da blokiranje Google Location History funkcije neće sprečiti Google da pristupa podacima za lociranje kada je to servisu potrebno ili kada Google servis tome želi da pristupi.

Izvor: Business Insider

Komentari

0 Dodaj komentar

G.Skill objavio DDR4-4333MHz 16GB memorijski kit i dostigao DDR4-4500MHz brzinu

Moto Z2 Force stiže sa portom za slušalice (video)

10504
10505
10506
10507
10508
10509