Google negira spajanje Chrome OS i Androida

"Iako radimo na načinima da spojimo najbolje što dva operativna sistema nude, ne postoje planovi o ukidanju Chrome OS-a", ističu u kompaniji Google.

Nedavno je WSJ objavio priču, prema kojoj Google planira da ukine Chrome OS, odnosno želi da ga spoji sa Androidom. Google je sada, na gotovo svim blogovima koje poseduje, objavio tekst kojim demantuje ove navode. “Iako radimo na načinima da spojimo najbolje što dva operativna sistema nude, ne postoje planovi o ukidanju Chrome OS-a”, ističe Hiroši Lokhajmer – Google potpredsednik za Android, Chrome OS i Chromecast.Lokhajmer je u svom postu iskoristio priliku da ukaže na aktuelni Chrome OS momentum, istakavši da se u Americi, tokom svakog školskog dana aktivira preko 30.000 Chromebookova, dok preduzeća kao što su Netflix i Starbucks koriste Chromebookove za svoje zaposlene. Dakle, Chrome OS ostaje tu gde jeste bar za sada. Kakva će sudbina Google-ovog operativnog sistema biti za nekoliko godina, ostaje da se vidi.Izvor: Chrome blog

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Možda vam se svidi