Greška

Došlo je do greške.

Google neće više dozvoljavati instaliranje Chrome ekstenzija sa sajtova

13.06.2018 15:56 | 0 Software/Web
Google neće više dozvoljavati instaliranje Chrome ekstenzija sa sajtova


Google Chrome ima tu privilegiju da se isporučuje na milione Android uređaja širom sveta, a na desktop sistemima pregledač ima ogromnu popularnost i uglavnom predstavlja glavni izbor korisnika na svokom drugom od tri PC uređaja. Deo onoga što Chrome čini toliko popularnim jeste dostupnost ekstenzija preko Chrome Web Store-a, što korisnicima omogućava da prilagođavaju svoje Chrome iskustvo prema sopstvenim potrebama.

Međutim, ekstenzije često mogu da modifikuju iskustvo na način koji prosečan korisnik ne može da razume ili predvidi. Google na svom Chromium blogu pominje da je počeo da dobija velike količine pritužbi korisnika o tome da neželjene ekstenzije kreiraju izmene korisničkog iskustva, a najveći problem stvaraju ekstenzije koje su dostupne za inlajn instalaciju preko sajtova. Inlajn instalacija je predstavljena u Google Chrome 15 verziji 2011. godine, kako bi se sajtovima obezbedio intuitivniji i lakši način za instaliranje ekstenzija.

Chrome će se ubuduće fokusirati na obeležavanje nesigurnih HTTP sajtova

Kao rezultat problema, koje su korisnici počeli da prijavljuju, Google je odlučio da ugasi inlajn instalaciju ekstenzija na svim platformama. Korisnici će sada moći da instaliraju ekstenzije samo preko Google Chrome Web Store-a, gde mogu da vide sve informacije o funkcijama ekstenzije i da donesu korektnu odluku.

Developeri sajtova koji se oslanjaju na inlajn instalacije će morati da ažuriraju tastere za instaliranje na svojim sajtovima, kako bi svoju ekstenziju povezali na Chrome Web Store, pre pojave stabilne Chrome 71 verzije, koja se očekuje početkom decembra.

Izvor: XDA-Developers

Komentari

0 Dodaj komentar

Samsung Galaxy J8 na fotografijama uživo

Galaxy S10, LG G8 bi mogli implementirati tehnologiju koja zvuk emituje iz ekrana

10504
10505
10506
10507
10508
10509