Greška

Došlo je do greške.

Google navodno prati korisnike preko skrivenih veb stranica

09.09.2019 11:35 | 0 Software/Web
Google navodno prati korisnike preko skrivenih veb stranica


Iako su Google proizvodi u najvećem delu besplatni za korisnike, korisnici u zamenu kompaniji daju određeni deo svojih privatnih podataka. Ovi podaci se potom mogu koristiti u svrhe marketinga i oglašavanja, tako da ne predstavlja iznenađenje što viđamo sve više ciljanih reklama.

Međutim, izgleda da je Google otišao i korak dalje kada je u pitanju praćenje korisnika, ali ovoga puta bez njihovog znanja. Prema izveštaju Financial Times-a, Brave browser je optužio Google da prati korisnike preko skrivenih veb stranica, preko kojih se uzimaju informacije o korisniku a potom se one koriste u marketinške svrhe.

 

Pogledajte još: Google Chrome ima veću sigurnosnu manu, korisnicima se preporučuje da instaliraju zakrpu


Ove informacije je prvobitno otkrio Johnny Ryan - vođa politike privatnosti u Brave-u, koji je tajne veb stranice pronašao nakon što je video da se njegovi podaci o praćenju trguju na Authorized Buyers - Google-ovoj marketinškoj berzi. Nakon ovoga, otkrivene informacije su poslate regulatornim telima u Irskoj na istraživanje.

U odgovoru na ovo otkriće, predstavnik kompanije Google je istakao da kompanija ne isporučuje personalizovane reklame niti vrši aukcije ovakvog sadržaja bez korisnikove saglasnosti.

Izvor: Ubergizmo

 

Benchmark možete pratiti i na društvenim mrežama | Facebook | Twitter | Instagram | YouTube |
Na Benchmark forumu uvek možete učestvovati u kvalitetnim aktuelnim diskusijama iz IT industrije

Komentari

0 Dodaj komentar

Nintendo patentirao fleksibilnije Switch kontrolere

Honor V30 stiže uz Kirin 990, 5G podršku

10504
10505
10506
10507
10508
10509