Greška

Došlo je do greške.

Google najavljuje šest novih funkcija za Android, koje stižu ovog leta

16.06.2021 13:40 | 0 Software/Web
Google najavljuje šest novih funkcija za Android, koje stižu ovog leta


Google je u novoj blog objavi najavio nove funkcije, koje će tokom ovog leta biti dostupne svim Android korisnicima i neće biti limitirane samo za Pixel uređaje.

Android Earthquake Alerts System sada će biti dostupan globalno. Ljudi u pogođenim oblastima moigu da dobijaju obaveštenja i upozorenja o dolazećim zemljotresima. Funkcija je do sada bila dostupna za Novi Zeland i Grčku, a sada stiže u još nekoliko zemalja.

Poruku u Messages aplikaciji će biti moguće obeležiti zvezdicom, kako bi se lakše pronašla kasnije. Potrebno je samo pritisnuti i držati duže prst na poruci, a potom izabrati zvezdicu. Tu je i nova "Starred" kategorija u koju su smeštene  poruke sa zvezdicama.


Contextual Emoji Kitchen sugestije su dostupne u Gboard beta verziji, a u stabilnu verziju aplikacije za tastaturu stižu tokom leta za poruke koje se pišu na engleskom, španskom i portugalskom jeziku i na uređajima sa Androidom 6 ili novijom verzijom.

Google Assistant sada korisnika može da odvede na posebna mesta u okviru aplikacije, a za kompletnu listu mogućnosti koristi se komanda "hey Google, shortcuts".

Voice Access sada u beti ima opciju pristupa pogledom, pa je moguće pokrenuti funkciju samo pogledom na ekran. Voice Access omogućava i brzu i efikasnu navigaciju telefonom i aplikacijama samo pomoću glasa. Tu su i poboljšane opcije unosa lozinki.


Android Auto iskustvo sada nudi više opcija prilagođavanja. Moguće je prilagoditi početni ekran sa telefona i ručno podesiti tamni mod. Olakšano je i pretraživanje sadržaja, a u Android Auto aplikaciji je moguće koristiti i EV punjenje, parkiranje i navigaciju.

Izvor: Google

 

Benchmark možete pratiti i na društvenim mrežama | Facebook | Twitter | Instagram | YouTube |
Na Benchmark forumu uvek možete učestvovati u kvalitetnim i aktuelnim diskusijama iz IT industrije

Counterpoint: iPad tržišno učešće nastavlja da raste

Samsung Galaxy S21 FE će podržavati 25W brzo punjenje

10504
10505
10506
10507
10508
10509