Greška

Došlo je do greške.

Google najavljuje nove Android funkcije

04.12.2020 09:01 | 0 Software/Web
Google najavljuje nove Android funkcije


Google je najavio nekoliko novih funkcija, koje stižu na Android telefone sada ili u narednim nedeljama. Ove funkcije se odnose na određene aplikacije, ali svakako mogu biti od koristi.

Prvo, Gboard dobija ažuriranje koje poboljšava Emoji Kitchen funkciju. Ovo korisnicima omogućava da kombinuju više emotikona ili vizuelnih elemenata dva emotikona kako bi kreirali prilagođeni emotikon. Sa ažuriranjem, broj mogućih kombinacije će se sa nekoliko stotina povećati na preko 14.000. Ažuriranje je trenutno dostupno u Gboard beta verziji, a stiže na Android 6.0 ili novije verzije u narednim nedeljama.

g2_14.jpg


Google omogućava Voice Access aplikaciju šire dostupnom, nakon što je debitovala na Androidu 11. Aplikacija korisnicima omogućava da kontrolišu svoje uređaje upotrebom isključivo svog glasa. Sada je moguće dodavanje oznaka grupi aplikacija, kako bi se lakše vršila navigacija.

Za Google Maps, sada je tu novi Go tab koji stiže u narednim nedeljama. On omogućava brze prečice za mesta koja se često posećuju. Moguće je dodavanje više lokacija na ovu stranicu kako bi se dobila brza uputstva i informacije o saobraćaju. Pored toga, Google će omogućiti Android Auto dostupnim u više zemalja tokom narednih meseci.

g3_7.jpg


Nearby Share će uskoro dobiti mogućnost deljenja aplikacija sa obližnjim korisnicima. Ovo radi i bez internet konekcije, a može biti od koristi kada želite da pomognete prijatelju da podesi novu aplikaciju bez problema.

Na kraju, fanovi audio knjiga dobijaju novitete. Google za izdavače nudi alatku koja omogućava automatsko prebacivanje tekstualnih knjiga u audio format. Alatka je dostupna u beti i izdavačima će biti dostupna početkom naredne godine.

Izvor: Neowin

 

Benchmark možete pratiti i na društvenim mrežama | Facebook | Twitter | Instagram | YouTube |
Na Benchmark forumu uvek možete učestvovati u kvalitetnim i aktuelnim diskusijama iz IT industrije

Komentari

0 Dodaj komentar

ZTE Axon 20 5G, prvi telefon sa kamerom ispod ekrana, sada je dostupan globalno

Geekbench otkriva Samsung Galaxy F62 telefon sa Exynos 9825 čipom

10504
10505
10506
10507
10508
10509