Greška

Došlo je do greške.

Google najavio nova sigurnosna ažuriranja za Android Oreo

21.12.2017 13:34 | 0 Software/Web
Google najavio nova sigurnosna ažuriranja za Android Oreo


Google je danas objavio nova poboljšanja za svoj najnoviji operativni sistem, a odnose se na sigurnosne izmene na kojima se radilo poslednjih nekoliko meseci.

Neke od sigurnosnih funkcija su već implementirane kroz ranije nadogradnje - sada je sigurnije preuzimati aplikacije i odbacivati nesigurne mrežne protokole. Druge funkcije se očekuju u bliskoj budućnosti.

Google je potvrdio da pojačava podršku za hardversku sigurnost, što znači da je dodata referentna implementacija za Verified Boot uz Project Treble. Verified Boot je specijalna sigurnosna funkcija, koja je dizajnirana kako bi sprečila uređaje da se bootuju uz softver koji je prepravljan. Poboljšana sigurnosna implementacija nosi naziv Android Verified Boot 2.0 (AVB).

Android Oreo sada ima i novi OEM Lock Hardware Abstraction Layer (HAL), koji bi trebalo da proizvođačima uređaja ponudi bolju fleksibilnost zaštite za zaključane, otključane ili uređaje koji se mogu otključati.

Tu su i druge izmene i sigurnosna poboljšanja koje je Google implementirao u Android Oreo, a kompletnu listu možete pronaći ovde.

Izvor: PhoneArena

Komentari

0 Dodaj komentar

Colorful predstavlja RNG-brendiranu GTX 1080 Ti grafičku kartu

Kaspersky Lab proglasio pobednike takmičenja Sajber bezbednost za narednu generaciju

10504
10505
10506
10507
10508
10509