Greška

Došlo je do greške.

Google najavio Android 9 Pie (Go Edition) za jesen

16.08.2018 09:00 | 0 Software/Web
Google najavio Android 9 Pie (Go Edition) za jesen


Ranije ove godine, Google je objavio Android 8.1 Oreo (Go Edition), kako bi se izborio sa potencijalnim problemima u performansama telefona iz donjeg segmenta. Iako je vizuelno identičan regularnoj verziji operativnog sistema, Go Edition zauzima približno polovinu prostora. Nakon nedavne objave Android 9 Pie verzije operativnog sistema, Google donosi i ažuriranu Go varijantu.

Nova verzija nosi naziv Android 9 Pie (Go Edition), a koristi osnove prethodne verzije uz dodatna poboljšanja. Na primer, novi operativni sistem sada zauzima 500MB manje prostora nego prethodna verzija, čime na uređaju sa 8GB prostora slobodnim ostavlja 5.5GB (regularni Android 9 Pie bi u ovom slučaju ostavio samo 2.5GB slobodnog prostora). Pored ovoga, novi softver bi trebalo da obezbedi brže vreme učitavanja sistema i poboljšan nivo sigurnosti korisnika. Takođe, korisnicima je obezbeđena mogućnost praćenja iskorišćenosti podataka sa novim softverom.


Pogledajte još: Google zvanično objavio Android P, pod nazivom Android 9 Pie


Android 9 Pie (Go Edition) se u velikoj meri oslanja na Go Edition aplikacije, koje se konstantno unapređuju od strane Google-a. Na primer, Android Messages aplikacija za Go je sada duplo manja od regularne varijante, dok je Google Assistant Go ažuriran sa podrškom za nove jezike, a Maps Go sada uključuje navigaciju.

Google još nije objavio tačan datum kada će Android 9 Pie (Go Edition) početi da pristiže korisnicima, ali je potvrdio da će se ovo desiti tokom predstojeće jeseni.

Izvor: PhoneArena

 

Benchmark možete pratiti i na društvenim mrežama | Facebook | Twitter | Instagram | YouTube |
Na Benchmark forumu uvek možete učestvovati u kvalitetnim aktuelnim diskusijama iz IT industrije

 

Pogledajte preporučeni video sa Benchmark Youtube kanala:

Komentari

0 Dodaj komentar

Motorola P30 ozvaničen uz Snapdragon 636 i ZUI 4.0

Intel nagoveštava svoju grafičku kartu za 2020. godinu

10504
10505
10506
10507
10508
10509