Google menja iritantni CAPTCHA jednostavnijim reCAPTCHA sistemom (video)

Google-ov novi verifikacioni sistem No CAPTCHA reCAPTCHA je u mogućnosti da u trenutku odredi da li ste bot ili ne, analizom različitih parametara.

Captcha sistem verifikacije na Internetu je poznat svima, prvenstveno zbog toga što se radi o iritantnom načinu verifikacije. Međutim, svakako je da se radi i o neophodnom zlu, koje pomaže eliminisanje neželjenog spama na duže staze. Ipak, koliko puta ste se našli u situaciji da imate problema da odredite kombinaciju slova i brojeva na slici? Upravo zbog ovoga, Google planira da implementira svoj novi “No CAPTCHA reCAPTCHA” sistem. Navodi se da je No CAPTCHA reCAPTCHA u mogućnosti da u trenutku odredi da li ste bot ili ne, korišćenjem takozvanog “sistema za analizu rizika”, koji će u obzir uzeti različite aspekte korisnika Interneta – uključujući IP adresu, pomeranje kursora miša i drugo. Ukoliko ne uspete da prođete test (ili zavarate sistem) bićete usmereni na testirani i isprobani CAPTCHA.

Izvor: UbergizmoSve najzanimljivije vesti u vezi sa kompanijom Google, možete pogledati na Google hub-u, na Benchmark sajtu

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Možda vam se svidi