Greška

Došlo je do greške.

Google Maps dobile bolju navigaciju i druga poboljšanja

30.03.2021 17:38 | 0 Software/Web
Google Maps dobile bolju navigaciju i druga poboljšanja


Google Maps je dobio pregršt poboljšanja za navigaciju i informacije koje servis pruža.

Za početak, Google je poboljšao Live View - funkciju za navigaciju u uvećanoj realnosti, koja korisnicima omogućava da vide navigaciju i usmeravanja u realnom svetu. Funkcija je sada postala korisnija u lokacijama u zatvorenom prostoru. Google Maps sada korisniku može da pomogne tokom navigacije u prostorima kao što su aerodromi ili tržni centri.

Još jedan veći dodatak za Maps jesu slojevi koji prikazuju vremenske prilike i kvalitet vazduha. Ove opcije se prikazuju za određene oblasti ili regione, što će pomoći kod planiranja putovanja. Opcija za prikaz kvaliteta vazduha stiže samo za Australiju, Indiju i SAD, dok će za druge zemlje stići kasnije.

 

Ako ste propustili: Google Maps tamni mod je dostupan svim korisnicima Androida


Google u Maps dodaje i neke funkcije sa fokusom na životnu sredinu i ekologiju. Kada se bira ruta za određenu destinaciju, nudiće se preporuke za putanje koje troše najmanje goriva, a samim tim su i najekološkije. Dodata su i obaveštenja za zone sa niskom emisijom, kako bi vozači znali da li su njhova vozila dozvoljena u toj oblasti.

maps2_5.jpg


Pored poboljšanja za vožnju, Maps dobija i nove načine da se vide predviđena vremena za putovanje različitim transportima, kao i indikatore za one koji su najviše ekološki podobni. Servis će se zasnivati na korisnikovim preferencama i trendovima.

Na kraju, Google Maps dobija poboljšanja za isporuku od strane dostavnih službi, a ova funkcija prvo stiže u Google Search na mobilnim uređajima u SAD.

Izvor: Neowin

 

Benchmark možete pratiti i na društvenim mrežama | Facebook | Twitter | Instagram | YouTube |
Na Benchmark forumu uvek možete učestvovati u kvalitetnim i aktuelnim diskusijama iz IT industrije

Panasonic predstavlja liniju televizora za 2021. godinu

G.Skill najavljuje nove memorijske module, brzine do DDR4-5333, za Intel Z590 platformu

10504
10505
10506
10507
10508
10509