Google Maps dobija nove ikone i boje

Google će tokom narednih nekoliko nedelja objaviti novi interfejs, kao i nove ikone, koji bi trebalo da olakšaju i učine upotrebu Google Maps aplikacije bržom

Google će tokom narednih nekoliko nedelja objaviti novi interfejs, kao i nove ikone, koji bi trebalo da olakšaju i učine upotrebu Google Maps aplikacije bržom. Google navodi da će driving, navigation, transit i explore maps tabovi sada prikazivati drugačije ikone i informacije koje su specifične za taj mod.
s.jpg
Pored toga je dodat veliki broj novih ikona, kao i njihovih boja, koje bi trebalo da olakšaju pretragu unutar aplikacije. Google Maps će koristiti osam različitih boja, a to su: narandžasta (mesta za hranu i piće), tamno plava (kupovina), crvena (zdravlje), zelena (zabava), ljubičasta (servisi), siva (civilne službe), tamno zelena (zelenila/parkovi) i plava (transport).
becklaunchanimation_wide_01.gif
Neki od predstojećih logoa će biti specifični za odrađena područja, na primer, u SAD će banka u Google Maps biti obeležena sa znakom dolara, dok će u Engleskoj biti prikazivana britanska funta. Google navodi da će ovaj apdejt biti dostupan tokom narednih nedelja, kao i aplikacije koje koriste Google Maps, kao što su Google Assistant, Search, Google Earth i Android Auto. 
Izvor: Android Authority

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Možda vam se svidi