Greška

Došlo je do greške.

Google kupio startap koji ekran pretvara u zvučnik uz pomoć vibracija

12.01.2018 14:15 | 0 Biznis IT
Google kupio startap koji ekran pretvara u zvučnik uz pomoć vibracija


Google je tiho kupio startap firmu pod nazivom Redux iz Velike Britanije. Redux koristi vibracije kako bi displej telefona ili tableta pretvorio u zvučnike. Nije poznato kada je kupovina tačno obavljena, ili koliko je Google novca investirao, ali se sugeriše da je ovo obavljeno u avgustu prošle godine.

Redux je razvio dosta tehnologija koje se tiču zvuka i dodira na mobilnim uređajima, ali ih nikada nije implementirao u veće  potrošačke proizvode.

Sajt The Verge je imao priliku da dođe u dodir sa nekim od proizvoda kompanije - konkretno tabletom koji ima vibrirajući ekran i funkcioniše kao zvučnik, kao i nekoliko displeja sa heptičkim odzivom, kako bi se imitirali tasteri, slajderi i slično. Rezultati su u oba slučaja, prema navodima sajta, bili impresivni. Kvalitet zvuka vibrirajućeg displeja je solidan, a heptički odziv je davao utisak da se zaista dodiruje površina.

Google je poznat po tome da voli da eksperimentiše, tako da ovakva kupovina ne predstavlja neko iznenađenje. Ono što je zanimljivo jeste da ovo otvara dosta prostora za eventualno poboljšanje budućih telefona kompanije. Pretvaranje ekrana u zvučnike omogućava prostor za druge komponente na telefonima, kao i implementiranje većih baterija. S druge strane, displeji sa taktilnim odzivom bi mogli da ponude jedinstvenu prodajnu tačku, slično Apple 3D Touch iPhone ekranima.

Ostaje da se vidi šta Google planira da uradi sa pomenutim tehnologijama.

Izvor: The Verge

Komentari

0 Dodaj komentar

Razerov Project Linda je koncept futurističkog laptopa (video)

Kineski proizvođači telefona traže alternativu za AMOLED displeje

10604
10605
10606
10607
10608
10609