Google kupio robotsku kompaniju Boston Dynamics

Google je potvrdio juče da je kupio Boston Dynamics, kompaniju koja stoji iza humanoidnih i robot nalik životinjama koji koriste sistem kretanja i balansiranja sličan kao kod živih bića. Google je odbio da za The New Yourk Times kaže koliko je plaćeno za ovu inženjersku kompaniju. Zanimljivo je da Boston Dy

Google je potvrdio juče da je kupio Boston Dynamics, kompaniju koja stoji iza humanoidnih i robot nalik životinjama koji koriste sistem kretanja i balansiranja sličan kao kod živih bića. Google je odbio da za The New Yourk Times kaže koliko je plaćeno za ovu inženjersku kompaniju. Zanimljivo je da Boston Dynamics usko sarađuje sa Pentagonom u razvoju robota za vojne operacije, ali Google kaže da nema planova da postane proizvođač vojnih proizvoda, mada se ističe da će dosadašnji ugovori biti krajnje ispoštovani. Kupovina kompanije koja se bavi robotima od strane internet giganta i nije velika novost, obzirom da je ovo osma slična kompanija koju je Google kupio u poslednjih šest meseci. 

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Možda vam se svidi