Greška

Došlo je do greške.

Google koristi TensorFlow za blokiranje 100 miliona Gmail spam poruka svakog dana

08.02.2019 18:30 | 0 Software/Web
Google koristi TensorFlow za blokiranje 100 miliona Gmail spam poruka svakog dana


Google je početkom 2017. godine objavio sigurnosne mere, koje su dizajnirane kako bi se kompanija izborila sa spamom i phishing napadima u Gmailu preko machine learning modela. Kompanija je tada tvrdila da je alatka u stanju da detektuje neželjene i maliciozne email pooruke, sa preciznošću od 99,9 procenata.

Sada je Google pojačao anti-spam sposobnosti Gmail-a uz TensorFlow. U pitanju je kompanijin machine learning okvir, koji radi u kombinaciji sa postojećim sigurnosnim filterom za Gmail. Kompanija ističe da ovakvu integraciju koristi kako bi blokirala 100 miliona dodatnih spam poruka svakog dana.


Pogledajte još: Gmail bi mogao dobiti podsetnike i pinove u Inbox stilu


TensorFlow pomaže kompaniji da svoje spam filtere proširi na dodatne tipove neželjenih poruka, koje su prethodno bile teške za registrovanje. Ove kategorije uključuju poruke koje koriste fotografije kako bi sakrile maliciozni sadržaj i emailove koji zloupotrebljavaju nove domene kako bi sakrile spam u okviru legitimnog saobraćaja.

Kako se ekosistem različitih sigurnosnih pretnji konstantno povećava, Google planira da primeni TensorFlow u svojoj borbi protiv phishinga i drugih tipova malware-a.

Izvor: Neowin

 

Benchmark možete pratiti i na društvenim mrežama | Facebook | Twitter | Instagram | YouTube |
Na Benchmark forumu uvek možete učestvovati u kvalitetnim aktuelnim diskusijama iz IT industrije

Komentari

0 Dodaj komentar

Apple počeo sa radom na sopstvenom modemu

Xiaomi patentirao ekran telefona sa četiri zakrivljene ivice

10504
10505
10506
10507
10508
10509