Google koristi Maps da svaku video igru smesti u stvarni svet

Google kreira Maps API, koji će kreatorima igara omogućiti da u igrama koriste mape i objekte iz stvarnog sveta

Video igre bi uskoro mogle izgledati poput relanog sveta. Google kreira Maps API, koji se lepo može ukombinovati sa dizajnom kreatora igara, a developeri dobijaju pristup geografiji i geometriji realnog sveta. Preko alatke se developerima na raspolaganje nudi 100 miliona 3D građevina, pejzaža i drugih elemenata.U praksi, ovo znači da developeri mogu svaki grad iz stvarnog sveta da pretvore u srednjevekonu metropolu, ili da promene teksture u potpunosti i grad pretvore u neki futuristički svet sa vanzemaljcima. Maps API olakšava posao developerima u kreiranju različitih svetova i civilizacija.

Ažuriranje će biti od značaja onim developerima koji kreiraju i stilizuju augmented reality (AR) igre, a ARCore će se koristiti za to da se kreirani svetovi ugrade na lokalne mape, što korisnicima daje jedinstveno iskustvo gde god da se nalaze.Google već sarađuje sa nekoliko developera igara na ugradnji Maps API-ja u nove igre (uklučujući Walking Dead: Your World i Jurassic World Alive). Više o tehnologiji će biti prikazano tokom GDC-a naredne nedelje.Izvor: TechCrunch

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Možda vam se svidi