Greška

Došlo je do greške.

Google korisnicima omogućava da obrišu istoriju pretrage koju pretraživač čuva

13.05.2018 11:05 | 3 Software/Web
Google korisnicima omogućava da obrišu istoriju pretrage koju pretraživač čuva


Internet pregledači (browseri) čuvaju istoriju pretrage na sajtovima koje korisnik posećuje onlajn, kao i ono što preuzima sa veba. Međutim, Google takođe skladišti logove onoga što pretražujemo i pregledamo. Dobra vest je da je moguće obrisati ono što ne želite da Google ima sačuvano u svojim logovima.

Ovo je deo usaglašavanja kompanije Google sa pravilima Evropske Unije o regulisanju privatnosti, poznatijim kao General Data Protection Regulation (GDPR). Prema navodima Google-a, kao deo GDPR napora, kompanija je poboljšala kontrole i jasnoću informacija u My Account sekciji, kako bi korisnici bili bolje informisani o tome kako i zašto se njihovi podaci prikupljaju.

google2_20.jpg

Sve što je potrebno da korisnici urade, kako bi obrisali sačuvane logove, jeste da odu na svoju "My Activity" stranicu na Google-u i kliknu na tri tačkice sa strane i pritisnu "delete". Korisnici mogu da izaberu da brišu pojedinačne informacije, ili kompletne podatke. Moguće je podesiti i kada informacije želite da budu obrisane, kao i sa kojih proizvoda (Chrome, YouTube, search, maps i drugo).

Pored ovoga, Google će korisnicima dati više kontrole nad istorijom lokacije, aktivnostima na vebu i aplikacijama i drugo.

Izvor: Ubergizmo

Alister Član postova: 2891
Ko jos surfuje logovanim g00gle accountom
Ostoja Član postova: 2377

Kad kliknete na delete, podaci se samo prekopiraju sa EU na US servere.

Microsoft patentirao sklopivi telefon sa tri ekrana

Prvi renderi Moto C2 i C2 Plus telefona

10504
10505
10506
10507
10508
10509