Greška

Došlo je do greške.

Google je objedinjeni Gmail interfejs i Google Chat omogućio dostupnim svima

15.06.2021 13:00 | 0 Software/Web
Google je objedinjeni Gmail interfejs i Google Chat omogućio dostupnim svima


U najnovijoj blog objavi, Google je potvrdio da objedinjeni Gmail interfejs sada počinje da pristiže svim korisnicima. Ažurirani interfejs omogućava lakši pristup Google Meet, Chat i Rooms servisima u polju sa strane, omogućavajući započinjanje video poziva, razgovora ili grupnih chatova pomoću samo jednog klika.

Google Docs integracija nije toliko očigledna i zahteva pomeranje miša preko Google Docs linka u chatu i pritisak na "Open in Chat" kako bi se otvorio dokument u novom interfejsu u Gmailu. Podeljeni ekran prikazuje Google Chat s leve i Google Docs s desne strane.

Potrebno je istaći da Google Docs integracija radi samo za linkove koji se dele u Chat-u, a ne funkcioniše u linkovima koji se dele preko e-maila ili u pop-up prozoru.

google2_39.jpg


Objedinjeni Gmail interfejs nudi i novi vidžet, koji omogućava da se vidi Google Chat status. Vidžet se pojavljuje u gornjem desnom uglu interfejsa i prikazuje status kao "Active" podrazumevano, sa zelenom tačkom pored. Korisnik, po želji, može da se prebaci na "Do not disturb" ili "Set as away" opcije.

Potrebno je istaći da objedinjeni Gmail interfejs nije podrazumevano omogućen, pa će korisnici morati da odu u "Chat and Meet" sekciju u Gmail podešavanjima o promene "Chat" podešavanje iz "Classic Hangouts" u "Google Chat".

Izvor: XDA-devlopers

 

Benchmark možete pratiti i na društvenim mrežama | Facebook | Twitter | Instagram | YouTube |
Na Benchmark forumu uvek možete učestvovati u kvalitetnim i aktuelnim diskusijama iz IT industrije

Novi Razer Blade 14 koristi Ryzen 9 5900HX procesor

Novi savitljivi Xiaomi telefon se očekuje do kraja godine, sa Snapdragon 888 čipom

10504
10505
10506
10507
10508
10509