Greška

Došlo je do greške.

Google je objavio Android 12 za Pixel 3 i novije uređaje

20.10.2021 14:45 | 0 Software/Web
Google je objavio Android 12 za Pixel 3 i novije uređaje


Google je tokom događaja, koji je održan sinoć, najavio i Android 12, koji predstavlja najveću nadogradnju mobilnog operativnog sistema poslednjih nekoliko godina. Tradicionalno, kada su u pitanju nove Android objave, prvo ih dobijaju Pixel telefoni. Tako Pixel 3 i noviji modeli imaju prioritet i već dobijaju nadogradnju.

Android 12 ažuriranje se fokusira na tri glavne oblasti: personalizovanje, privatnost i lakoću korišćenja.

Kada je u pitanju personalizovanije iskustvo korišćenja, Android 12 se prilagođava pozadini koju korisnik izabere. Novi dizajn jezik nosi naziv Material You, a ažurira sve aspekte telefona koji se prilagođavaju pozadini koja se izabere. Biće primetne izmene za zaključani ekran, obaveštenja, podešavanja vidžete i nekim aplikacijama. Google je dodao i neke elemente koji će olakšati rad korisnicima sa invaliditetom, među kojima je uvećivač prozora koji zumira deo ekrana i pritom čuva integritet ostatka sadržaja. Ukoliko je minimalno osvetljenje i dalje previše svetlo, moguće je uključiti "extra dim screen". Ukoliko imate problema sa čitanjem teksta, moguće je uključiti podebljani tekst i drugo.

 

Ako ste propustili: Google je predstavio Pixel 6 i Pixel 6 Pro sa premijum karakteristikama


Android 12 implementira poboljšanja za sigurnost. Tako je sada moguće videti kada aplikacija koristi mikrofon ili kameru, a za ovo služi novi indikator u status baru. Pomenuti senzori se mogu isključiti u Quick Settings. Ostale opcije omogućavaju proveravanje odobrenja preko sigurnosne komandne table, prikaz nejasne lokacije i slično.

Na kraju, Android 12 omogućava kreiranje skrolujućih screenshotova, što omogućava da se kompletna aplikacija fotografiše odjednom. Tu je mogućnost igranja igara dok se one preuzimaju/skidaju, Wi-Fi kredencijali se mogu deliti sa Nearby Share...

Više o Androidu 12 je dostupno na zvaničnom sajtu. Samsung Galaxy, OnePlus, Oppo, Realme, Tecno, Vivo i Xiaomi uređaji će Android 12 dobiti kasnije tokom godine.

Izvor: Neowin

 

Benchmark možete pratiti i na društvenim mrežama | Facebook | Twitter | Instagram | YouTube |
Na Benchmark forumu uvek možete učestvovati u kvalitetnim i aktuelnim diskusijama iz IT industrije

Vivo i Zeiss - Benchmark u Oberkohenu (video)

SK Hynix HBM3 memorija će nuditi 819 GB/s i kapacitete do 24GB

10504
10505
10506
10507
10508
10509