Greška

Došlo je do greške.

Google ističe da Night Mode pomaže da baterija traje duže

09.11.2018 10:20 | 0 Software/Web
Google ističe da Night Mode pomaže da baterija traje duže


Google je objavio svoje rezultate istraživanja kako noćni mod (Night Mode) utiče na radni vek baterije. Tokom svog Android Developer Summita, kompanija je sa developerima diskutovala o tome šta oni mogu da učine kako bi omogućili najbolji radni vek baterije za korisničke uređaje.

Generalno, potrošnja baterije raste kako se povećava osvetljenje ekrana. Međutim, boje koje se prikazuju takođe mogu da utiču na potrošnju koju ima displej. Ovde na scenu stupa Night Mode, sa svojim mogućnostima uštede energije. Google je prikazao nekoliko grafikona, koji pokazuju različite scenarije u kojima se vrši ušteda potrošnje baterije.

g2_5.jpg


Google je takođe zaključio da je pogrešio kada je belu boju načinio podrazumevanom u svojim Material Design smernicama, jer ovo ne omogućava da telefon najefikasnije radi, posebno kada Night Mode može potencijalno da uštedi dosta snage baterije.

Kako je prezentovano, Night Mode može da bude od velike pomoći tokom smanjenja potrošnje na uređajima sa OLED panelom, ali neće imati toliki uticaj na LCD displeje. Očekuje se da Android dobije više izvornih aplikacija sa tamnim modom, a možda čak i nadogradnju za Material Design smernice kako bi se koristile efikasnije nijanse boja.

Izvor: GSMArena

 

Benchmark možete pratiti i na društvenim mrežama | Facebook | Twitter | Instagram | YouTube |
Na Benchmark forumu uvek možete učestvovati u kvalitetnim i aktuelnim diskusijama iz IT industrije

Komentari

0 Dodaj komentar

Render pokazuje LG Q9 prednji panel

Xiaomi Mi Mix 3 i Black Shark Helo bi uskoro mogli stići u Evropu

10504
10505
10506
10507
10508
10509