Greška

Došlo je do greške.

Google ističe da je Android 10 prihvaćen brže nego prethodna verzija

10.07.2020 12:40 | 0 Software/Web
Google ističe da je Android 10 prihvaćen brže nego prethodna verzija


Kako se Google sprema za objavu Android 11 verzije operativnog sistema, kompanija je pružila uvid u statistiku koja pokazuje koliko je brzo Android 10 isporučen na uređaje.

Kompanija ističe da je prihvaćenost Androida 10 bila brža od prethodne verzije Androida. Google pominje nekoliko faktora koji su uticali na ovu pojačanu prihvaćenost platforme.

Project Treble je bio jedan od orvih napora Google-a da se izbori sa fragmentacijom nadogradnje na novu verziju Androida. Implementiranje projekta je rezultiralo povećanjem prihvaćenosti  Android 9 Pie verzije 2,5 puta. Takođe, kompanija dodaje da je svaki uređaj, koji stiže uz predinstaliran Google Play Store kompatibilan sa Treble projektom.

 

Pogledajte još: Google objavio Android 11 Beta 2, finalna verzija stiže 8. septembra


Druga rešenja, koja je Google implementirao su Generic System Images (GSI) kompatibilnost sa aplikacijama i sardanja sa proizvođačima na objavi developer preview verzija Androida za uređaje koji nisu Pixel. Ovo je dodatno pojačalo prihvaćenost Android 10 za 1,5 puta. Pored toga, Project Mainline je omogućio da se ključne komponente operativnog sistema ažuriraju direktno preko Play Store-a. To je doprinelo da Android 10 bude prisutan na 100 miliona uređaja pet meseci nakon objave (28% brže nego Android Pie).

Google ima cilj da dodatno poboljša prihvaćenost Androida i sa narednim velikim ažuriranjem platforme. Kompanija je dodala još devet dodatih OS komponenti koje se mogu nadograditi preko Play Store-a,  a tu su i nadogradnje za "Virtual A/B" OTA sistem i Generic Kernel Image (GKI) koje će dodatno pomoći kod ažuriranja.

Izvor: Neowin

 

Benchmark možete pratiti i na društvenim mrežama | Facebook | Twitter | Instagram | YouTube |
Na Benchmark forumu uvek možete učestvovati u kvalitetnim i aktuelnim diskusijama iz IT industrije

Komentari

0 Dodaj komentar

Pojavile se kompletne specifikacije OnePlus Nord telefona

TeamGroup T-Force XTREEM ARGB postavlja AIDA64 rekord za četvorokanalnu memoriju

10504
10505
10506
10507
10508
10509