Google I/O: ponovo prikazan Android Wear

Računajući na stil, važan koliko i funkcionalnost, Android Wear podržava kako satove sa okruglim ekranom, tako i one sa kvadratnim.

Pre tri meseca Google je imao inicijalnu najavu Android Wear operativnog sistema, a nedavno je jedan njihov developer prikazao video u kome su se mogle videti određene funkcije koje on donosi. Google je sada na I/O ponovo prikazao Android Wear, svoju pametnu platformu za uređaje za nošenje. Računajući na stil, važan koliko i funkcionalnost, Wear podržava kako satove sa okruglim ekranom, tako i one sa kvadratnim. Slika će se uvek prikazivati na ekranu, u modu uštede energije najvećim delom vremena, odnosno sa punom bojom i nivoom osvetljenja kada podignete ruku ka sebi.
androidwear2.jpg Snaga Android Weara je u bogatstvu informacija koje može da pruži. Wear povlači obaveštenja sa vašeg telefona i možete da dodirnete svako kako biste videli više informacija. Ukoliko prevučete obaveštenje sa sata, ono će “otići” i sa telefona. Treba reći i da je pun SDK za Android Wear sada objavljen, te developeri mogu da pišu aplikacije koje rade na samim pametnim satovima. Takođe se ističe mogućnost korišćenja glasovnih komandi sa jednostavnim “OK Google”.
androidwear3.jpg
Izvor: GSMArena

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Možda vam se svidi