Greška

Došlo je do greške.

Google I/O 2017: Android Instant Apps dostupne svim developerima

18.05.2017 18:11 | 0 Software/Web
Google I/O 2017: Android Instant Apps dostupne svim developerima

Prošle godine, Google I/O konferencija je donela Android Instant Apps, koje korisnicima omogućavaju da koriste aplikacije bez potrebe da ih preuzimaju. Od tada, ova funkcija je malo zapostavljena, ali sada deluje kao da su Instant Apps konačno spremne za developere.

Instant Apps nisu namenjene tome da zamene regularne aplikacije - u pitanju su "lakše" verzije izvornih aplikacija, koje više služe da zaintrigiraju nego da pruže kompletno iskustvo. I pored toga, Instant Apps mogu da preuzmu funkciju regularnog sajta i ponude iskustvo koje je uporedivo sa punom verzijom aplikacije, a da se pri tome ne zauzima previše prostora na uređaju.

Do sada, Instant Apps su bile dostupne selektovanim partnerima, ali sa objavom tokom I/O 2017 konferencije, Google svim developerima omogućava alatke za kreiranje Instant Apps.

Developeri će morati malo da se potrude kako bi kreirali Instant Apps - aplikacije moraju da budu modularne kako bi korisnici stigli do specifičnog dela aplikacije kada kliknu na URL. Takođe, Instant Apps moraju biti ispod određene veličine i da korisnicima omoguće da preuzmu kompletnu aplikaciju ukoliko im se svidi ono što vide.

Još jedna stvar, na koju će developeri morati da obrate pažnju, jeste kompatibilnost sa operativnim sistemom. Instant Apps trenutno podržavaju samo Android 6.0, a Google je istakao da stiže podrška za Android 5.0, ali će za ovo biti potrebno neko vreme. ANdroid O bi trebalo da poboljša Instant Apps, jer omogućava pretragu i lansiranje aplikacija iz launchera.

Izvor: Android Authority

Komentari

0 Dodaj komentar

Prva fotografija Moto Z2 telefona

Samsung QLED TV prvi televizor na svetu koji omogućava automatsko HDR podešavanje

10504
10505
10506
10507
10508
10509