Greška

Došlo je do greške.

Google I/O 2016: novi Android N Developer Preview objavljen uz automatski sistem nadogradnje

19.05.2016 16:36 | 0 Software/Web
Google I/O 2016: novi Android N Developer Preview objavljen uz automatski sistem nadogradnje

Google je obično najavljivao nove verzije Androida na svojoj godišnjoj developer konferenciji nazvanoj I/O. Ove godine međutim, već smo videli dva Android N Developer Preview izdanja, pa se postavlja pitanje da li Google ima nešto novo da objavi?

Na Google I/O 2016 kompanija je predstavila Android N Developer Preview 3, a prema zvaničnoj najavi, ovo je prva iteracija sledeće verzije operativnog sistema beta kvaliteta. Čak je toliko stabilna da je možete instalirati na vašem Android uređaju, poručuju iz Google-a, ali svakako treba znati da beta verzija nije bez grešaka.

Pored uobičajenih poboljšanja korišćenja baterije i ispravki raznih drugih stvari, ovo izdanje donosi novi mehanizam ažuriranja koji emulira onaj koji se koristi kod Chrome OS platforme. U osnovi, kada je novo softversko ažuriranje dostupno, vaš uređaj će ga automatski preuzeti u pozadini i potom automatski instalirati sledeći put kada restartujete vaš telefon ili tablet. Više nema obaveštenja da je dostupno ažuriranje, i nema potrebe da potvrdite da želite da ga preuzmete i instalirate. Android N Developer Preview je dostupan za Nexus 6, 9, 5X, 6P, Nexus Player, Pixel C tablet i General Mobile 4G Android One uređaje.

performanceheader.jpg

Android N je takođe doneo značajna poboljšanja kada su u pitanju performanse. Novi Android sada ima podršku za Vulkan API. On će omogućiti developerima da kreiraju igre koje će izgledati bolje bez uticaja na performanse. Tu su takođe i poboljšanja u pogledu bezbednosti kao što je enkripcija bazirana na fajlovima, kao i poboljšanja produktivnosti kao što je bolji ekran nedavnih aplikacija, poboljšanja multitasking podrška kao i Clear All  taster postavljen na vrhu.

Google predstavio Spaces - servis za razmenu poruka i deljenje sadržaja

Izvor: BlogGSM

Komentari

0 Dodaj komentar

Otkrivene specifikacije BlackBerry Hamburg telefona

Google I/O 2016: Android Instant Apps omogućava pokretanje aplikacija bez instalacije

10504
10505
10506
10507
10508
10509